facebook

“Час на нашому боці”: У Франківську відбудеться 15-й фестиваль “Свято ковалів”

З 5-7 травня в Івано-Іранківську відбудеться 15-й міжнародний фестиваль ковальського мистецтва “Свято ковалів”. Цьогоріч фестиваль проходитиме під гаслом – Час на нашому боці.

За словами одного із організаторів фестивалю Сергія Полуботька, цьогоріч ковальське мистецтво поєднають із літературою, пише Фіртка.

“У 2003 році ми зрозуміли, що цікаві людям і почали продовжувати організовувати нові фестивалі. Тепер до нас приєднуються митці-ковалі з різних країн світу. Ковалі з Украіни та світу разом працюють над спільними проектами, скульптури яких відрізняються від звичного художнього мислення. Люди привозять гарні ідеї. Наш фестиваль живий і неповторний”, – зазначає Полуботько.

Вже традиційно на свято завітають ковалі з різних регіонів України та з понад 10-країн світу: США, Франції, Чехії, Нідерландів, Ізраїлю, Литви, Молдови, Німеччини та інші. Загалом організатори очікують 200 учасників фестивалю.

“Цьогоріч ковалі працюватимуть над подарунком місту. Такою скульптурою стане – вежа на площі франківського Бастіону за мотивами книги письменниці Наталії Щерби “Часодії”. Це буде 6-метрова вежа з трьома діючими годинниками, які й куватимуть ковалі. Годинники матимуть двометровий діаметр, години позначатимуться не цифрами, а композиціями, всього їх буде 36″ , – розповів Сергій Полуботько.

За словами письменниці Наталії Щерби, вежу можна буде побачити із тьох боків і біля неї загадуватимуть бажання.

Письменниця дає лише словесний опис елементів ковалям, а вони вже самостійно будуть втілювати композиції.

Читайте також:  Свято ковалів. День другий: вогонь, метал і вода (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.