facebook

У Конституції залишаться тільки реальні гарантії – Гройсман

У новій редакції Конституції України повинні бути лише реальні гарантії, вважає спікер Ради.

1605971




У майбутній редакції Конституції України повинні бути лише ті гарантії, які можуть бути виконані державою, переконаний голова Верховної Ради, голова Конституційної комісії Володимир Гройсман.

Відповідаючи на питання в ефірі Свободи слова на телеканалі ICTV у понеділок ввечері, чи передбачається, що в новій редакції Основного закону не буде декларативних статей, Гройсман заявив: “Я думаю, ми повинні це політично побороти. Повинно бути все те, що непорушно… повинно бути все те, що виконується”.

У цьому зв’язку спікер зазначив, що фактично в Україні не існує безкоштовної медицини. Гройсман пояснив, що відповідна норма Конституції, яка передбачає безкоштовну медицину, на ділі не функціонує, “тому що ця система спотворена і потребує реформування”.

З його слів, в результаті децентралізації місцеве самоврядування отримає можливість будівництва мережі первинної ланки медицини, органи місцевого самоврядування будуть відповідати також за вторинний рівень надання медичних послуг.

Порошенко затвердив склад Конституційної комісії

“Без децентралізації, без місцевого самоврядування провести якісну реформу охорони здоров’я не вдасться”, – сказав спікер.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко розповів, на яких пріоритетахготуватимуться зміни до Конституції.
За матеріалами: Интерфакс-Украина

Читайте також:  Українській Конституції - 19: скільки ще потрібно для захисту прав УКРАЇНЦІВ?

Шукайте деталі в групі Facebook