facebook

З’явилися подробиці затримання хірурга з обласної лікарні на хабарі

Як повідомлялося вчора, медика з обласної клінічної лікарні затримали на отриманні неправомірної вигоди від пацієнта. Правоохоронці пояснюють, що гроші хірург вимагав за виписку з лікарні й знаючи, що без цього документа жінка не зможе отримати інвалідність, — вимагав гроші. 

Як вдалося дізнатися журналістам 0342.ua з власних джерел — йдеться про завідувача відділенним малоінвазивної хірургії Обласної клінічної лікарні.

Гроші хірургу передавала донька жінки, яку оперував медик. За її словами, лікар затягував з видачою виписки, знаючи, що жінка потребує її якнайшвидше, адже має оформляти інвалідність. Власне, суму 4500 гривень зав. відділенням називав жінці, як плату за виписку. Потім погодився опустити її до 4100 гривень. При отриманні цієї суми медика й задокументували “на гарячому”.

 



Про “дяку” за операцію мова не йшлася, адже вона вже була зроблена раніше, — коментує прес-секретар СБУ в Івано-Франківській області Марія Римар.

Колеги медика характеризують його, як хорошого хірірга і порядну людину й вважають, що лікаря підставили з метою зайняти його посаду.

Головний лікар Обласної клінічної лікарні Остап Грищук вчинок лікаря засуджує і коментує, що неодноразово нагадував своїм працівникам про неприпустимість вимагання винагороди за лікарську роботу. Каже, що поки офіційно про цей випадок йому правоохоронні органи не повідомили, але якщо факт вимагання медиком підтвердиться, то його буде відсторонено з посади. Поки він на роботі.

Наразі правоохоронці не повідомили медику про підозру. Найімовірніше йому загрожує кримінальна відповідальність за Ч3. ст 368 ККУ: вимагання і отримання неправомірної вигоди.

Читайте також:  В Івано-Франківську затримали п'яного чоловіка, який показув дітям свої геніталії

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.