facebook

Це було страшніше за всі фільми жахів: мама вбитої Каті заридала й вибігла з залу (фото)

Не бачила нічого страхітливішого за ці кадри.

Півгодини безперервного жаху, і ти знаєш, що це не кіно.

Суддя, що головувала на процесі у Ковелі, прочинила вікно навстіж.



Хоча на вулиці було дуже холодно.

Мама вбитої Каті заридала й вибігла з залу.

Досліджували докази: два диски з відеозаписом огляду місця, де виявили тіло 16-річної дівчини. Виявив батько – Сергій Литкін 11 серпня надвечір. Невдовзі на терикон третьої шахти (це околиця Нововолинська) прибула поліція. Фіксували на відео двічі: у потьмках, після 22-ї години, і вранці після 8-ї.

Дві серії кошмару.

Суддя Ірина Логвинюк розрізала конверт, у якому зберігалися ці докази, відеозапис з’явився на двох екранах. І всі ми вдивлялись у ті кадри, повільно й важко усвідомлюючи: ОЦЕ ТЕ, на що ВОНИ перетворили легку, веселу, мрійливу, неймовірно чарівну дівчину.

Дивились усі, крім юного підозрюваного – 16-річного Назара Статочнюка і його матері. Ці двоє старанно не підводили очей навіть тоді, коли всі ми ціпеніли від побаченого.

У перерві Назарова мати показувала конвоїрам якусь газету. Імовірно, той серпневий номер “Волині”, де начальник слідчого департаменту ГУ НП у Волинській області Наталя Пасічник сказала: доказів проти взятого під варту Статочнюка обмаль і не можна з певністю заявляти, що саме він причетний до вбивства.

Вона це казала у серпні. Минуло вже 9 місяців. За цей час багато таємного стало явним.

Знайшли розбитий телефон Каті. Встановили точний час, коли Статочнюк – у ніч проти 2 серпня – вимкнув комп’ютер. Дізналися чимало важливих для слідства деталей. Усі вони (чи майже всі) будуть оприлюднені на суді.

Їх знає не лише прокурор Сергій Самчук, а й адвокат підозрюваного Віктор Шостак. Знає й представниця інтересів неповнолітнього Статочнюка – його мати Вікторія Гуліда.

Читайте також:  “Цей чоловік був біля місця вбивства”: З’явилися нові подробиці жорстокого вбивства матері у Вінниці

Ну, а найбільше знає, як там було насправді, сам Назар. Оцей худорлявий, тихий хлопець у клітці, яку охороняє конвой.

Раз по раз я кидала на нього погляд. Сидить незворушно. Наче не чує й не бачить жахіття на екрані. Наче не бачить просто перед собою батька Каті, який вкотре переживає пекельні муки.

Вони так старанно не дивились на екран, ані Назар, ані його мати, що це було промовистіше за всі слова.

Перед переглядом відеодоказів зал довго провітрювали. І не лише тому, що задуха.

Атмосфера була гнітючою

Не знаю, кого суд визнає вбивцею. У справі двоє підозрюваних, один мав би прибути на допит в Україну сьогодні, 19 квітня. Обидва – неповнолітні. Обидва стверджували, що нічого про зникнення Каті не знають.

Але те відео вбивця би мав дивитися довічно. Тричі на день – аж до самого скону.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.