facebook

Кошти-фантоми: «Мами Прикарпаття» просять прокуратуру перевірити діяльність Департаменту освіти і науки міськвиконкому

Громадська організація «Мами Прикарпаття» просить правоохоронні органи перевірити діяльність Департаменту освіти і науки Івано-Франківського міськвиконкому з фінансування потреб освітніх закладів обласного центру. Таке звернення вони вже відправили до Івано-Франківської місцевої прокуратури.

Про це повідомила голова організації Мар’яна Вершиніна, пише WestNews.

За її словами, на зустрічі ктивістів ГО «Мами Прикарпаття» з міським головою у лютому 2017 року представник Департамену освіти і науки Микула Н.П. запевнила усіх, що виділених коштів (майже 3 млн гривень) вистачить для забезпечення миючими та дезинфікуючими засобами усіх дитячих садків до травня 2017 року.

«Так, у батьків не буде необхідності і надалі закуповувати ці засоби за власний кошт. Проте сьогодні батькі і далі самостійно закуповують чи фінансують дану потребу у закладах освіти», – зазначає Вершиніна.

Станом на 7 квітня потреби дитячих садків Івано-Франківська для придбання миючих і дезинфікуючих засобів профінансовано так і не було. Зрештою, відсутня відповідна інформація про закупівлю і на сайтах, додає голова організації.

«Ми вимагаємо від прокуратури м. Івано-Франківська здійснити перевірку виконання департаментом освіти і науки Івано-Франківського МВК своїх прямих обов’язків у забезпеченні належного рівня надання освітньої послуги, перевірити відповідність займаній посаді керівника департаменту та притягнути до відповідальності посадових осіб, які відповідальні за своєчасне забезпечення ДНЗ миючими засобами, канцелярією, іграшками та іншими господарськими предметами», – зазначає Вершиніна.



Слід зауважити, що за даними представника колегії Міністерства освіти та науки України Сергія Горбачова, у 2016 році органи освіти і науки нашої області не використали 75 мільйонів гривень коштів державних субвенцій на потреби закладів освіти.

Читайте також:  Шахраї залишають українців без копійки, кількість випадків злетіла: розкрито основні схеми

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.