facebook

У хуситів є можливість атакувати Саудівську Аравію – Хезболла

Лідер ліванського руху заявив, що хусити не прийняли рішення про нанесення ударів по території Саудівської Аравії.

1605974




Командування руху хуситів в Ємені на сьогоднішній день не прийняло рішення про нанесення ударів по об’єктах на території Саудівської Аравії, хоча у них є такі можливості, вважає лідер ліванського руху Хезболла Сейїд Хасан Насрулла.

“Керівництво, яке командує бойовими діями в Ємені, наразі не прийняло рішення перекрити Баб ель-Мандаб (протоку між Червоним і Аравійським морями) і завдати удари по цілях в Саудівській Аравії, попри те, що у них є такі можливості”, – розповів Насрула в інтерв’ю сирійському телеканалу Аль-Іхбарія.

На його думку, Саудівська Аравія не досягла жодних цілей в ході військової операції в Ємені. Навпаки, авіаудари налаштували більшість єменців проти саудівської монархії. Саму операцію Насрулла описав як “катастрофічний провал”.

Насрулла вважає, що “сліпота привела Саудію на захист Аль-Каїди і ІДІЛ (Ісламської держави), забезпечуючи їх зброєю, незважаючи на те, що вони несуть загрозу безпеці Саудівської Аравії”.

Хусити в Ємені готові піти на переговори, якщо припиняться авіаудари

Нагадаємо, з 26 березня міжнародна коаліція за участю Саудівської Аравії та інших країн Перської затоки проводить в Ємені військову операцію проти прихильників руху Ансар Алла (хуситів – релігійної шиїтської меншини, що проживає в основному на північному сході Ємену), контролюючи більшу частину території країни, в тому числі столицю Сану. Саудівська Аравія побоюється посилення через хуситів іранського впливу в Ємені, з яким вона має 1,8 тисячі кілометрів спільних кордонів.
За матеріалами: РИА Новости

Читайте також:  “Омікронити” вдома: як правильно хворіти та чого робити не варто. Поради лікаря

Шукайте деталі в групі Facebook