facebook

У Нью-Йорку незаконно встановили пам’ятник Сноудену

Бюст вагою приблизно 40 кг був поставлений на колону, встановлену в пам’ять про загиблих в роки боротьби за незалежність США.

1605970




Бюст колишнього співробітника Агентства національної безпеки і ЦРУ США Едварда Сноудена з’явився у понеділок, 6 квітня, в парку Форт-Грін в Нью-Йорку, повідомляє газета NewYork Daily News.

За даними видання, бюст вагою приблизно 40 кг був поставлений на колону, встановлену в пам’ять про загиблих в роки боротьби за незалежність США.

Анонімні скульптори, які організували цю акцію, повідомили американському новинному порталу Mashable, що вибрали це місце через те, що дії Сноудена, на їхню думку, збігаються з ідеалами, які сповідували ті, хто загинув за незалежність США.

Інсталяція, над якою троє скульпторів працювали протягом року, простояла недовго і була демонтована як незаконно встановлена. Поліція Нью-Йорка почала розслідування за фактом її появи.

У США Сноудену пред’явлені звинувачення у розголошенні секретної інформації. Він передав ЗМІ документи про програми електронного стеження АНБ, а в червні 2013 року втік із США до Гонконгу. Звідти він вилетів до Москви, щоб попрямувати з російської столиці в Еквадор.

Сноуден попросив у Швейцарії притулку

Проте у результаті він залишився на території РФ після того, як влада США анулювала його паспорт. Сноуден  понад місяць провів у транзитній зоні аеропорту Шереметьєво.

Протягом року він перебував у Росії на підставі рішення про надання йому тимчасового притулку, термін цього дозволу закінчився 1 серпня 2014, після чого Сноуден отримавпосвідку на проживання в РФ строком на три роки.
За матеріалами: Интерфакс

Читайте також:  Нью-Йорк зустріне Папу Римського його гігантським портретом

Шукайте деталі в групі Facebook