facebook

Вчені: Лікування безпліддя загрожує розвитком клінічної депресії

Чоловіки й жінки, які пройшли тривалий курс лікування від безпліддя, набагато більше ризикують стати жертвами клінічної депресії.

1605960




Дослідники з’ясували, що чоловіки і жінки, котрі проходили курс лікування від безпліддя, піддаються набагато більшому ризику розвитку великого депресивного розладу або клінічної депресії. Детальніше з результатами роботи вчених можна ознайомитися в журналі Fertility and Sterility.

Клінічна депресія відрізняється від звичайної тим, що являє собою не просто постійно пригнічений настрій, а цілий комплекс психічних розладів: зниження енергійності та самооцінки, втрата інтересів і задоволення від життя, ідеї про суїцид, порушення сну й апетиту.

Статистичні дані показують, що в США 8,4% жінок і 5,2% чоловіків мають схильністю до розвитку великого депресивного розладу.

Вчені з’ясували, що люди, які пройшли тривалий курс лікування від безпліддя, набагато більше ризикують стати жертвами клінічної депресії. У дослідженні лікарів взяли участь 174 жінки і 144 чоловіки, котрі протягом 18 місяців лікувався від безпліддя.

Вчені: робота ночами призводить до безпліддя

Результати роботи показали, що до кінця терапії 39,1% жінок і 15,3% чоловіків мали всі психологічні дані розвитку синдрому. Дослідники пов’язують це з тим, що лікування від безпліддя –  тривалий процес, який супроводжується повною невпевненістю в результатах, що і приводить нервову систему пацієнта на межу зриву.

Лікарі попереджають, що навіть якщо лікування завершиться успішно і у людини з’являться діти, депресивний розлад все одно може продовжувати прогресувати.

Нагадаємо, раніше дослідники з Університету Шеффілда заявили, що вживання марихуани провокує безпліддя у чоловіків.
За матеріалами: Газета.Ru

Читайте також:  Кохання живе п’ять років: як врятувати шлюб від розриву

Шукайте деталі в групі Facebook