facebook

Спиртоб’єднання “Княгинин: Акція протесту, чи підкилимна гра? (відео)

3 травня працівники Івано-Франківського спиртоб’єднання “Княгинин” влаштували пікет з вимогою призупинити дію постанови суду про визнання підприємства банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Мітингувальники вважають процес ліквідації незаконним. Акція проходила під стінами господарського суду, Головного Управлінням ДФС в Івано-Франківській області, ОДА та будинком профспілок.

Наші кореспонденти вирішили розібратись в ситуації та почути думки усіх сторін конфлікту.

“Процедура банкрутства вже йде понад 10 років. Завод є найбільшим боржником у м. Івано-Франківськ. Сума боргу (з усіма штрафами та нарахуваннями) може сягнути понад 100 млн. гривень….Основне завдання податкового органу- стягнення заборгованості, саме тому постала необхідність приймати рішення, адже боржник неплатоспроможний, – розповів Любомир Слободян, начальник ДПІ.

Голова обласної ради профспілки працівників харчової та переробної промисловості Бурлака Надія зазначила, що ліквідація спиртзаводу-це закономірний процес припинення тих боргів, які склалися на сьогоднішній час. Крім того вона заначила, що більшість пікетуючих є людьми пенсійного віку та звільненими працівниками підприємства.

В ОДА ситуацію прокоментувала Марія Савка, перший заступник голови адміністрації: “За останні півроку на заводі не було призначено керівника, що вносило дестабілізацією в роботу підприємства. Ми проведемо круглий стіл , заслухаємо всі сторони і в законодавчому полі спробуємо врегулювати ці всі моменти”.

Олександр Седлецький, арбітражний керуючий запевнив: ” Ліквідація підприємства не є знищенням підприємства. Як багато працівників сприймають таку процедуру. То є пошук ефективного власника. Ми бачимо майбутнє даного підприємства. Тому врахована думка колективу щодо умов продажу даного майна із збереженням більшості робочих місць”. Редакція пильно стежитиме за розвитком подій та інформуватиме громадськість в подальшому.

Як це було, дивіться у відеоматеріалі.



Читайте також:  Мозаїка на стіні франківської багатоповерхівки увійшла до Книги рекордів України (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.