facebook

“Моє право!” Українська телезірка заступилася за російську мову

Телеведуча Оксана Марченко, дружина українського політика Віктора Медведчука і кума президента РФ Володимира Путіна, заступилася за російську мову в Україні.

Відповідну заяву вона зробила в інтерв’ю виданню ” КП в УКраине “, пише obozrevatel

Відповідаючи на питання журналіста про джерела конфліктів між українцями, телеведуча сказала, що “конфлікт створений штучно” і що припиняти його “бажання у можновладців немає”. А також закликала “перестати інвестувати в ненависть” і “поважати право кожного на власну думку про історію, релігію і мовою”.

“Конфлікт створений штучно – сьогодні про це говорять всі розсудливі люди. Так само очевидно, що припиняти його бажання у можновладців немає. Та й можливість така, мабуть, відсутня. Правлять гроші і політика, жадібність і гординя. Майже не залишилося любові і співчуття. Люди повинні перестати інвестувати в ненависть. Ми всі живемо в одній країні. І сьогодні, щоб її зберегти, ми повинні поважати право кожного на свою власну думку стосовно історії, релігії, мови “, – заявила телеведуча.

Далі вона пояснила, що українська – її рідна мова, але, тим не менш, вона цінує своє право говорити по-російськи, яке їй гарантує Конституція України.

“Наприклад, українська – моя рідна мова, яку я люблю так само, як і російську, на якій часто говорю, читаю, спілкуюсь з людьми. А хтось інший російську мову ненавидить, і той, хто ненавидить її, не повинен впливати на моє право любити і використовувати російську мову. Тим більше мені це гарантує Конституція України! ” – нагадала Марченко.

Далі вона закликала українців “зупинитися і пробачити один одного”.

“Від пропаганди зла і ворожнечі ніхто не виграє, хтось просто буде сильніше поранений. А це бумеранг, це шлях до руйнування, так як зло породжує зло. Рано чи пізно доведеться зупинитися, пробачити один одного, тому що ми – один багатонаціональний український народ, ми живемо в одній країні і будемо в ній жити! ” – переконана телеведуча.

Читайте також:  Чотири дні не виходили на вулицю: У Львові у власній квартирі загадково померло подружжя

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.