facebook

Порошенко: Екс-власники ПриватБанку відповідатимуть за законом

Президент запевнив, що компромісу щодо колишніх власників фінустанов не буде.

Колишні власники націоналізованого ПриватБанку відповідатимуть за доведення фінустанови до банкрутства відповідно до вимог українського законодавства. Про це заявив президент Петро Порошенко на прес-конференції.

“У нас немає окремої відповідальності власників саме ПриватБанку, незважаючи на те, що це найбільший банк, який потребував найбільшої докапіталізації”, – уточнив Порошенко.

Він нагадав, що ініціював законопроект, яким передбачається відповідальність власників всіх банків за штучне доведення до банкрутства або за виведення коштів та нанесення збитків державі або вкладникам.

“Базуючись на цьому законодавстві, якщо власники банку не виконають ті зобов’язання, які на них накладає закон, новий власник банку – держава в особі уряду і Міністерства фінансів буде застосовувати всі необхідні заходи. Мені відомо, що зараз вже є кілька звернень і в НАБУ, і в прокуратуру, щоб встановити винних і притягнути їх до відповідальності. Ніякого компромісу не буде”, – запевнив Порошенко.

Нагадаємо, ПриватБанк був націоналізований в грудні 2016 року. Вся процедура відбулася за 72 години. Причиною стало те, що “Приват” не зміг виконати програму докапіталізації. У Мінфіні та НБУ вже тоді заявляли, що перехід в держвласність був єдиним можливим варіантом порятунку фінустанови. У той же час, колишній бенефіціар “Привату” Ігор Коломойський запевняв, що ПриватБанк став жертвою “свавілля НБУ”.

Читайте також:  Україну трясе! Їх швидко затримували вночі по-одному. Гонтарева в шоці!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.