facebook

СБУ ліквідувала ряд сайтів, що пропагували сепаратизм і тероризм

Служба безпеки України припинила функціонування низки інтернет-сайтів, що використовувались для проведення акцій інформаційної агресії з боку РФ, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу та посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.




1411647279-6639

Як повідомили у прес-центрі СБУ, за словами радника Голови СБУ Маркіяна Лубківського, ці інформаційні ресурси були зареєстровані та функціонували за технічною підтримкою афілійованих українських товариств – «NIC.UA» та «Сервіс Онлайн».

Служба безпеки України на підставі судового рішення вилучила серверне обладнання, що використовувалось для забезпечення роботи цих сайтів.

«Наразі тривають слідчі дії, але якщо дозволить слідство, ми незабаром надамо громадськості більш розширену інформацію щодо припинення нами діяльності інтернет-ресурсів та сайтів, які пропагували сепаратизм, тероризм, прославляли так звані «ДНР» і «ЛНР», поширювали московську пропаганду», – заявив Лубківський.

Як повідомлялось, 7 квітня представники СБУ провели обшук і вилучили сервери крупного доменного реєстратора NIC.UA з дата-центру.

Вилучення проводилося за рішенням суду, проте ні керівництву дата-центрів, ні представникам компанії його не показували.

Згідно з текстом ухвали Печерського суду, обшук і вилучення проводилися в рамках розслідування кримінальної справи за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу. У Департамент контррозвідувального захисту в сфері IT СБУ надійшов лист про інтернет-ресурси, які містять заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу України.

джерело http://www.unian.ua/society/1064736-sbu-likviduvala-ryad-saytiv-scho-propaguvali-separatizm-i-terorizm.html

Читайте також:  На Прикарпатті затримали банду за вимагання грошей із комерсантки

Шукайте деталі в групі Facebook