facebook

Масова пeрecтрілка з ромами: у село на Харківщині ввели спецназ

У село Ольшани Харківської області ввели спецназ через масову пeрecтрілку з ромами, у результаті якої зaгинув чоловік.

Про це повідомили в прес-службі поліції.

“Щоб не допустити розвитку конфлікту і виникнення нових зіткнень, за розпорядженням начальника ГУНП у Харківській області Анатолія Дмитрієва, зараз у селищі Ольшани посилені заходи безпеки. Населений пункт патрулюють бійці батальйону особливого призначення, під наглядом знаходяться адміністративні будівлі, дитячі та медичні установи. На під’їздах до селища виставлені кордони з груп швидкого реагування патрульної поліції. Всього для забезпечення безпеки місцевого населення задіяні понад півсотні правоохоронців. Ситуація знаходиться під повним контролем поліції”, – сказано в повідомленні.

Крім того, слідчі затримали двох учасників конфлікту. Ними виявилися місцеві жителі 43 та 38 років. Саме на цих людей прямо вказали свідки, як на найактивніших учасників події. Чоловіків затримано в порядку статті 208 КПК України. Ретельне розслідування причин і обставин інциденту триває.

Всього в Дергачівський відділ поліції для з’ясування обставин події було доставлено 21 особу – учасники конфлікту з обох сторін. Всі вони на сьогоднішній день допитані.

Досудове розслідування проводиться за ч.4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 2 ст. 115 (умиcнe вбивcтвo) Кримінального кодексу України. Призначено низку експертиз. Максимальне покарання за вчинення цих кримінальних злочинів – позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Читайте також:  У Рівненській області зіткнулися бензовоз, автобус та легковик: загинуло 26 осіб

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.