facebook

Франківські інтернет-провайдери почали блокувати доступ до російських сервісів

Сьогодні о 10 год ранку доступ до російських сервісів і соціальних мереж, що потрапили під санкції української влади, заблокувала компанія «Фрінет». В коментарі КУРСу представник компанії зазначив, що, насправді, технічно це зробити було нескладно.

Клієнти франківських провайдерів Uteam і NetGroup ще мають доступ до сервісів, що потрапили під заборону. Директор компанії Uteam Тарас Гурик розповів, що в компанії також готуються виконати Указ Президента і заблокувати «Яндекс», Mail.ru, «ВКонтакте», «Однокласники» та інші сервіси і продукти з санаційного переліку. «Ми готуємося, вивчаємо питання, особливих технічних проблем із блокуванням не буде», – сказав Тарас Гурик.
У компанії NetGroup також готуються найближчими днями виконати Указ Президента і також не бачать у цьому технічних труднощів.
Нагадаємо, 16 травня, президент України Петро Порошенко підписав Указ, яким запроваджуються санкції проти фізичних осіб та компаній в Росії, а також з російським капіталом, серед яких є інтернет-сервіси і соціальні мережі, зокрема «Яндекс», Mail.ru, «ВКонтакте» і «Однокласники», сайти антивірусних компаній «Лабораторія Касперського» і DrWeb тощо. Доступ до цих сервісів в Україні заблокують до 1 червня 2017 року.
Інтернет-асоціація України (ІНаУ) вже у день оголошення президентського Указу заявила про неможливість блокування провайдерами російських сайтів, що потрапили під санкції. голова Інтернет-асоціації Олександр Федієнко запевняв, що оператори технічно не готові реалізувати таке рішення, бо в Україні взагалі ще немає механізмів блокування інформації.
Втім, вже наступного дня, 17 травня, російські сервіси і мережі заблокували найбільші оператори мобільного зв’язку. Тепер це почали робити інтернет-провайдери.

Читайте також:  Гурт “Дзідзьо” в Карпатах шукає гуцулок (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.