facebook

Чому варто їхати до Франківська – радять самі туристи. ФОТО

Чому варто їздити до Івано-Франківська – туристи знаходять для цього багато причин. Адже наше місто має чим вразити і сподобатися.

Свій відгук опублікували відвідувачі нашого міста на своєму порталі, передає WestNews. Публікуємо майже без змін – лише в перекладі з російської на українську мову та з деякими скороченнями.

“Чудова подорож для тих, кому набридли Львів та Одеса.

Для мене у подорожах важлива атмосфера місць: архітектура, красиві вулиці, природа, люди і гастрономія. Все це є у Франківську, і це справді місто, яке дає тобі більше, ніж ти від нього очікував.
Місто
Старий центр – це невисокі красиві будинки, дворики, сквери, тихі пішохідні вулиці, затишні міські кафе з терасами. На вулицях дуже чисто, безліч зелених місць для зупинок між довгими пішими маршрутами, мало безпритульних тварин (собаки із кліпсами на вушках, у парках облаштовано будки). Центральна вулиця – “Стометрівка” – місце для зустрічей місцевих мешканців і прогулянок туристів. По стометрівці класно прогулятися з фермерським морозивом чи смачною кавою, якої на цій вулиці достатньо.”

“У Франківську є красивий парк імені Тараса Шевченка – міні-версія нью-йоркського центрального парку – з ручними білками, великим міським озером і майже ідеальними газонами. Там же можна покататися на колесі огляду і подивитися на місто з висоти. Із центру йти пішки півгодини”.



Цікаве місце для відвідування – “Бастіон” – залишки фортеці, оформлені в підземну галерею з магазинами, кафе і круглою сонячною площею на поверхні. Розташований у самому центрі міста”.


Люди і гастрономія
“Не можу розділити ці два пункти, бо привітні, спокійні, неконфліктні жителі міста приємно здивували традицією відвідувати ресторани і кафе всією родиною. Все це робиться не з пафосом, а зі щирою любов’ю до життя. Ранок у кав’ярні з круасанами і кавою, чи вечір за келихом вина або крафтового місцевого пива – це найменший член родини в візочку, його батьки і бабусі з дідусями. Це усмішки, примружені від сонця задоволені очі і собака на повідку, якому принесли миску з водою”.

Читайте також:  Ось як правильно читати всі головні лінії на долоні !!!

“В Івано-Франківськ можна їхати без особливої підготовки – знайти, де погуляти, пофотографуватися, відвідати івент чи вуличний концерт – все це місто пропонує тобі саме прямісінько під час спокійної прогулянки. Для подорожей із маленькими дітьми – у ресторанах є дитячі кімнати і бокси з підгузками. Рекомендую як ідеальне місце для достатньо бюджетної подорожі на 1-2 дні. Ми були у Франику 14-15 травня і досі під враженнями”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.