facebook

Понад чотири сотні школярів з прикарпатського села не мають де вчитися. ФОТО

У селі Чорний Потік Надвірнянського району склалася критична ситуація із шкільними приміщеннями. Діти навчаються у пристосованих приміщеннях, а це малоосвітлені кабінети і житлові кімнати будинку вчителя, цілодобово горить світло, неможливо нормально налагодити обігрів класів, до дошки відстань мінімальна, подекуди за 30-40 сантиметрів до перших парт, через малу площу і велику кількість дітей у навчальних приміщеннях надзвичайно душно. Власне шкільному корпусу вже понад 100 років. Одна його сторона піддається впливу вологи і вже покосилася. А це – нездужання і хворобливість та проблеми із зором в учнів.

У 2015-му році розпочалося будівництво нового корпусу, де має бути 14 класів, і це практично вирішить проблему із навчанням дітей. Та, на превеликий жаль, за три роки виділено та освоєно понад 2 мільйони гривень, при загальній кошторисній вартості станом ще на 2010 рік 14 мільйонів гривень. Зважаючи на здорожчання будівельних матеріалів, ця сума відповідно зросла десь у два-три рази. Складається у дечому парадоксальна ситуація – обласне, а тим більше керівництво держави, серед яких керівництво профільних міністерств, ніяк не переймається будівництвом школи у Чорному Потоці, інформує прес-служба партії ВОЛЯ.

Директор школи Михайло Струк



з надією заявляє, що, можливо, з Божою допомогою і порозумінням із боку держави освітній заклад таки добудують. Можемо сміливо казати, що дітям немає де вчитися. Вдумайтеся: понад 400 учнів, практично всі класи паралельні, майже 30 п’ятиліток, учні мають численні здобутки і перемоги на обласних і всеукраїнських олімпіадах, активна позашкільна робота, довозити хоч невелику кількість дітей, хоча б з найгірших класів, наприклад у сусідні Білі Ослави, практично нереальний варіант. Що робити, як діяти… Батьки вже готові вдатися до акцій протесту і як один із варіантів – взагалі не пустити дітей до школи після літніх канікул.

Читайте також:  На Набережній після 10-річної перерви відкрили клуб для дітей (Фото)

Цьогоріч необхідне залучення практично п’яти мільйонів гривень, це дозволить вибудувати три поверхи і накрити приміщення. Громада готова всіма силами ставати до праці і будувати школу, розуміючи, що їхні діти мають вчитися у сучасних умовах, а не у вузьких і темних класах, де навіть не можна поставити сучасну дошку.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.