facebook

Франківців попереджають про шахраїв, які змушують сплачувати штраф за користування російськими соцмережами

У зв’язку із блокуванням на території України доступу до російських інтернет-ресурсів у шахраїв з’явилась нова тема для обману.

Про це у мережі повідомив засновник у Інформаційно-юридичний портал “Антишахрай” Іван Канюс.

Тепер шахраї шукають осіб, які продовжують користуватись забороненими ресурсами і від імені правоохоронних органів, зокрема кіберполіції, надсилають повідомлення на електронну скриньку про порушення законодавства. Потім ті вимагають сплатити штраф.

«Пам’ятайте, що штраф – це вид адміністративної або кримінальної відповідальності, який застосовується уповноваженою особою або судом за результатом розгляду матеріалів адміністративної справи чи кримінального провадження до особи. Заочно таке рішення не може прийматись», – йдеться у повідомленні.


Оплата штрафів здійснюється виключно на офіційні рахунки відповідних державних органів та в жодному разі не здійснюється на карткові рахунки, елктронні гаманці та мобільні номери.

«Будьте пильні та не втрачайте здорового глузду. У разі отримання таких повідомлень, по можливості перешліть їх мені, будь ласка», – застерігають мешканців міста.

Читайте також:  Шахраї влаштували масштабну аферу з українськими заробітчанами: людей вивозять за кордон і кидають

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.