facebook

Мер не з’явився на два суди: Цього разу втік у Варшаву

Сьогодні, 22 травня, в Івано-Франківському міському суді слухаються справи про адмінправопорушення, в яких правопорушником виступає міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Перша справа стосується порушення вимог фінансового контролю. Мова йде про порушення закону “Про запобігання корупції” щодо неповідомлення НАЗК про суттєву зміну майнового стану, як того вимагає закон, пише Фіртка.

Міський голова придбав автомобіль “SKODA OCTAVIA” 2016 року випуску за 468 742 гривень, але “забув” внести його в Е-декларацію. Суддя у справі Лев Кишакевич.

Також Лев Кишакевич слухає справу про потенційний конфлікт інтересів міського голови Руслана Марцінківа. Нагадаємо, при голосуванні на сесії міський голова не повідомив про свій потенційний конфлікт інтересів, щодо виділення коштів на конкурсі міських грантів, в якому перемогла організація його дружини.

Минулі судові розгляди у цих справах мали відбутися 19 квітня, проте два засідання не відбулись через перебування на лікарняному судді.

Сьогодні відбулося чергове судове засідання, проте мер – знову не прийшов.

Через канцелярію суду надійшов ряд клопотань про те, що міський голова з 18 до 22 травня включно перебуватиме у відрядженні у Варшаві. Наступне клопотання щодо другого протоколу подав захисник Жиляк. Зміст цього клопотання аналогічний. За відсутності обвинуваченого справа слухатись не може, відповідно до вимог та процедури.

Відтак суддя Кишакевич відклав розгляд проваджень до 15 червня 14.00.

Читайте також:  В Івано-Франківську ще одні старовинні двері отримали нове життя (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.