facebook

В Україні розпочали зйомки фільму на основі маловідомої історії про галицьких повстанців. ВІДЕО

Під Києвом знімають новий український фільм з лаконічною назвою “Екс”. Події картини відбуваються на Галичині у 1932 році. Прем’єра запланована на початок наступного року.

Про це повідомляє WestNews з посиланням на 24 канал.

Проект фільму переміг на VIII конкурсі Держкіно та отримав значну фінансову підтримку. Загальний бюджет кінострічки – близько 26 мільйонів гривень, з яких половину дає держава.

Режисер побачив сценарій на конкурсі “Коронація слова”. Там Сергій Лисинко був у журі. В основі сюжету майбутньої кінокартини – маловідома історія про галицьких повстанців та підпільну військову організацію, яка діяла на Галичині на початку 1930 років.

“Цей сценарій був далекий від такого “плакатного” патріотизму. У нього акценти розставлені не так, як ми до того звикли”, – розповів режисер фільму “Екс” Сергій Лисенко.

За сюжетом, хлопці з підпільної військової організації хочуть звільнити Галичину від польської окупації. Вони готують військову операцію проти поляків, яка перетворилася на криваву бійню. Події драматичні, та фільм обіцяють зробити легким для перегляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикарпатський скарб: маленький коломиянин став «Принцом країни». ВІДЕО

Основний акцент сценарист зробив на характерах головних героїв. Вони – звичайні веселі хлопці, яких у фільмі грають молоді актори Віталій Гордієнко та Орест Пастух.

“Молоді люди одержимі ідеєю незалежності. В них є мета і ціль – здобути власну державу, жити на своїй землі. У цьому є прихований актуальний зміст для нас”, – зазначив актор Орест Пастух.

У червні команда поїде на зйомки до Львова. Прем’єра кінокартини запланована на початок 2018 року.



Читайте також:  Помер Іван Струк екс-керівник міліції Івано-Франківщини

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.