facebook

60 гривень в день: для власників авто з іноземною реєстрацією придумали спецплатіж

Боротьба влади з власниками автомобілів на іноземній реєстрації отримала продовження. У Комітеті Верховної Ради з питань податкової та митної політики знаходиться законопроект, який зобов’язує власників машин з реєстрацією ЄС, незалежно від того, громадянами якої країни вони є, платити по 2 євро в день. За нинішнім курсом це майже 60 гривень.

Розгляд проекту закону заплановано на завтра, 24 травня. Автором законопроекту виступив нардеп від «Народного фронту» Максим Бурбак.

У групі «Авто Євро Сила» в Фейсбуці, яка всіляко добивається легалізації нерозмитнених автомобілів в Україні, вже дали оцінку документу:

«Автомагнати (олігархи) недоотримують бабло завдяки громадянам, які знайшли спосіб користуватися якісними європейськими авто за ціною в три рази менше, ніж аналогічне авто в Україні. Замість прийняття законів, які дозволять громадянам придбати авто за цінами Європи, (…) депутати ВР на чолі з Бурбак вирішують здирати з водіїв по 2 євро в день », – обурюються в групі.

«До речі, сам Максим Бурбак, судячи з його податкової декларації, працює в ВР виключно по для інтересів громадян, а 2 земельні ділянки (1000 і 2474 м2), 5 квартир, будинок, 22 машини та інше, мабуть бабуся подарувала», – зазначають користувачі, посилаючись на декларацію Бурбака.

Читайте також:  Сьогодні — день народження Тараса Шевченка

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.