facebook

В Івано-Франківську вже сто пар вязли участь у програмі “Шлюб за добу”

В Івано-Франківську вже сто пар вязли участь у програмі “Шлюб за добу”, яка дозволяє молодим людям зареєструвати свої відносини за 24 години.

Про це повідомила



Руслана Василюк
, директор КП “Центр розвитку міста та рекреації”.

Варто нагадати, що 14 лютого в міській Ратуші проведуть першу такого роду весільну церемонію для щасливої пари наречених з міста Київ.

Додамо, що з метою апробації європейських стандартів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану 13 липня 2016 року розпорядженням Кабінету Міністрів № 502 запроваджено пілотний проект щодо державної реєстрації шлюбу у скорочені строки за обраним заявниками місцем.
11 січня 2017 року Урядом схвалено розпорядження Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року №502», яким розширено перелік міст України, де запроваджується реалізація пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу у скорочені строки за обраним заявниками місцем.

До міст, де можна зареєструвати шлюб за 24 години, приєдналися Івано-Франківськ, Ужгород, Суми, Тернопіль, Чернігів та Чернівці. Також такий проект діє у містах Києві, Львові, Одесі, Херсоні, Вінниці, Дніпрі, Луцьку, Миколаєві, Кам’янець-Подільському, Рівному, Житомирі, Харкові та на територіях наближених до зони проведення антитерористичної операції – у містах Маріуполі та Сєвєродонецьку.
Загалом за півтори роки дії даного пілотного проекту 8,5 тисяч українців скористалися новою послугою послугу “Шлюб за добу” і з них розлучилось 25 пар.

Читайте також:  Холостяк Добринін одружився з Дашею Квітковою: перші фото з весілля

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.