facebook

Чому юні українки виходять заміж за літніх іноземців?

Львів’янка 24-річна Юлія Павлишина у серпні побралася з американцем Норманом, якому виповнилося 62 роки. Познайомилися у Сан-Франциско, куди дівчина приїхала на роботу.

“Мені все рівно, що про мене думають в Україні. З Норманом я щаслива, – говорить дівчина. – Познайомилися позаторік, коли на четвертому курсі я приїхала у Штати на роботу. Прилетіла на літо. Влаштувалася офіціанткою у готелі, який належить його брату. Норман вдівець, має двоє синів, які живуть у Нью-Йорку. Спочатку навіть заговорити зі мною боявся. Це по паспорту йому 62 роки, а в душі він молодий”.

Зустрічалися Юлія і Норман чотири місяці.

“Норман перші тижні мене перевіряв, – згадує Павлишина. – Боявся, що я з ним через гроші. Водив по дорогих ресторанах і магазинах, дивився, як буду поводитися, що замовлятиму. Заспокоївся, коли зрозумів, що люблю його не за гаманець”.

“Про стосунки не знали ні мої, ні його родичі. Щоб побути разом, зустрічалися на нейтральній території, – розказує Юлія. – Потім Норману набридло ховатися. Повіз мене знайомитися з родиною. Мати Нормана вважає, що я з ним, аби отримати громадянство. Але це неправда. Вже рік живемо у його квартирі. Він не є багатим. Допомагає брату у готельному бізнесі”.

За словами Юлії, батьки її вибору не суперечили.

“Мама моєму вибору не суперечила. Тільки спитала, чи плануємо ми народити їй внуків. Діти будуть обов’язково. Але треба зачекати два роки. В Америці хочу закінчити університет. У Львові вчилася на юриста. Тут теж пішла на юридичний”, – каже наречена.

Весілля не влаштовували. Тільки розписалися.

“Хто сказав, що заміж треба йти тільки за молодого? У мене було семеро хлопців, але жоден не пропонував руку і серце, – пояснює Юлія. – Зараз серед молодих мода холостякувати до 30, бо не хочуть сім’ї, дітей, відповідальності”.

Читайте також:  "До дефолту РФ вже близько": аналітики назвали дату краху російської економіки

982 шлюби українок з іноземними громадянами було зареєстровано в Україні з 1 січня по 1 липня 2014 року. Таку статистику наводить Ольга Разинська, директор столичного шлюбного агентства.

“Торік було зареєстровано 1297 подружніх союзів українок з іноземцями, – каже Ольга Миколаївна. – Українки часто виходять заміж за італійців, німців, американців, поляків, білорусів і росіян. Знайомляться пари у соцмережах, під час подорожей і сезонної роботи за кордоном, через шлюбні агентства”.

За статистикою, третина сімей розлучається протягом 5 років.

“Розлучаються подружжя, які одружувалися заради вигоди, – пояснює Разинська. – Часто на розлучення подають жінки, які розраховували не на стосунки, а на гроші партнера. Серед розлучених багато таких, які йшли заміж, аби отримати документи на громадянство та легалізувати своє перебування в іншій країні. Дехто просто не може звикнути до іншої культури, мови та ментальності”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.