facebook

Цей хлопець 9 років провів на безлюдному острові – доки хтось не помітив в Google сигнал SOS …

Ти, безсумнівно, бачив фільми-катастрофи, в яких головний герой після корабельної аварії потрапляє на безлюдний острів. Зазвичай такі фільми оповідають про минулі часи. Однак перспектива зависнути на пустельному острові без можливості його покинути існує навіть зараз, в еру комп’ютерних технологій.


Так, технології можуть підвести, а можуть і врятувати твоє життя. Так, Адам Джонс провів на безлюдному острові довгих 9 років. Він міг би загинути там або зійти з розуму, але його врятувала сучасна технологія – Google Earth.


Адам потрапив на безлюдний острів в 2006 році під час морської подорожі в компанії двох друзів. Хлопці вирішили проплисти від рідного Ліверпуля до Гаваїв. Спочатку все йшло добре: вони перетнули на своїй яхті Атлантику. Але, опинившись в Тихому океані, потрапили в сильний шторм.


Друзів Адама викинуло за борт, а він втратив свідомість і довгих 17 днів бовтався в океані, поки яхту чи не прибило до берега безлюдного острова. Електронне обладнання було зламано і не могло допомогти йому викликати допомогу.


Як він сам заявив: «Перші 2 тижні були найскладніші. Мені не вистачало води. Потім я спорудив пристрій для збору дощової води. Це врятувало мене від смерті ».

Перші дні Адам провів на яхті, потім хлопець вирішив побудувати житло. Йому треба було 11 тижнів, щоб повалити дерево, щодня підпилюючи його гострої раковиною.



Ще складніше справи йшли з їжею. Без зброї молодик не міг пополювати на виявлені ним на острові диких кіз: вони були дуже моторними. Пізніше Адаму пощастило – одна з кіз застрягла в кущах.


Недосвідченому мисливцеві було складно і неприємно вбивати тварину. Знадобилося зібрати волю в кулак і зробити це. В результаті він отримав приблизно 50 кілограмів м’яса. Полювання також вимагала чималих фізичних зусиль.

Читайте також:  Поряд зі школою легковик влетів в дерево, люди обурені і вимагають встановлення “лежачих поліцейських”

Адам розповів, що постійно підтримував себе в гарній фізичній формі: кожен день віджимався, підтягувався на гілці, бігав уздовж берега і присідав з камінням, що було складно зробити спочатку.


Але душевний стан єдиного розумного мешканця острова залишало бажати кращого. Адам страждав від нудьги і впадав у депресію, думаючи, що йому ніколи звідси не вибратися.

В результаті Джонс додумався викласти з каменів невеличкий напис SOS, щоб який-небудь пролітає літак помітив її. Потім він розчистив берег і виклав ще більшу за розмірами напис.


І, як не дивно, його план спрацював. Одного разу, почувши рев мотора, він вибіг на берег і побачив що наближається літак. Дикуну скинули пакет, в якому знаходилися вода, аптечка і рація. Вперше за 9 років він почув людський голос.


Йому повідомили, що якийсь школяр з Міннесоти виявив на картах Google Earth напис SOS і повідомив владі про це.


Дивує стійкість і терплячість Адама. Хлопець не здався, терпів все позбавлення, сподівався і чекав. Але ж не дарма – йому воздалося за це. Але не кожен зміг би пройти таке випробування душі і тіла.

Не соромся коментувати статтю і ділитися посиланням з друзями.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.