facebook

Влада США з 1992 року збирає дані про дзвінки всіх американців

Це припинилося, за даними видання, тільки після скандалу з Едвардом Сноуденом.

1606555




Агентство національної безпеки (АНБ) було не єдиним федеральним відомством в США, що збирало в останні десятиліття дані про міжнародні телефонні дзвінки всіх американців, повідомила газета USA Today.

Уперше подібну секретну програму почало здійснювати ще в 1992 році Управління щодо боротьби з розповсюдженням наркотиків.

Таким чином, як зазначає USA Today, американський уряд розпочав тотальний збір інформації про телефонні переговори своїх громадян “майже за десять років до терактів 11 вересня 2001 року”, після яких АНБ було дозволено значно розширити свою діяльність у сфері електронного шпигунства.

“За словами колишніх і нинішніх співробітників, які брали участь у цій операції, протягом більш ніж 20 років міністерство юстиції та Управління щодо боротьби з розповсюдженням наркотиків збирали дані чи не про всі телефонні дзвінки зі США в 116 країн, пов’язаних з контрабандою наркотиків”, – вказала газета.

За її відомостями, ця програма була заборонена за вказівкою голови мін’юсту США Еріка Холдера лише в 2013 році після викриттів, зроблених колишнім підрядником Агентства національної безпеки Едвардом Сноуденом.

Раніше повідомлялося, що Київ запідозрив Москву у прослуховуванні телефонів посольства.

Читайте також:  Фондові ринки США закрилися зростанням

Шукайте деталі в групі Facebook