facebook

На Тлумаччині попрощались із юнаком, що трагічно загинув у Ворохті (фото)

30 травня, у селі Олешів Тлумацького району поховають 19-річного Назара Скибу, який  загинув у Ворохті.

Під час спуску на канатній дорозі трос не витримав, хлопець упав у провалля висотою понад 30 метрів і помер на місці.

У неділю, 28 травня, Назар з батьками, молодшою сестрою, дівчиною та її мамою гуляли гірськими схилами. До них підійшов чоловік, запропонував покататися, родина відмовилася. За кілька хвилин чоловік повернувся, запросив подивитися, як їздять інші люди. За атракціон заплатили 30 гривень.

Хлопець проїхав в одну сторону, коли повертався назад трос не витримав і Назар полетів вниз, у прірву. Від отриманих травм хлопець помер на місці. Жодних засобів захисту, шолому, ще однієї канатної дороги для страховки: не було нічого. На місце виїхали медичні працівники, рятувальники, поліція.

Трагедія трапилася на очах батьків, які нині не знають, як пережити смерть сина – хто його уже поверне до життя. На подвір’ї хати, де зростав Назар, хрест із його іменем.

Сам горе-підприємець Василь Ткачук коментувати ситуацію відмовився, сказав лише, що натягнув трос. У селі кажуть, що чоловік встановив переправу самовільно, при цьому використав надто тонкі троси. Сама переправа дуже сумнівна, а відстань польоту – величезна. У сільраді також підтверджують, що переправа незаконна. Відтак відкрите кримінальне провадження за статтею 272, частиною 2 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, якщо це порушення спричинило загибель людей чи настання інших тяжких наслідків. Правопорушення карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також:  Франківця, який зник у Вовчинцях, знайшли мертвим



 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.