facebook

США посилили правила видачі віз на в’їзд до країни, затвердивши нові анкети

У кандидатів на отримання візи можуть запитувати біографічну інформацію за останні 15 років, включаючи адреси проживання, місця роботи та історію подорожей.

Адміністрація президента США Дональда Трампа посилила правила перевірки для видачі американських віз, затвердивши нову анкету для бажаючих відвідати країну. Про це повідомляє Reuters.

Нові анкети для перевірки потенційних відвідувачів США 23 травня схвалило Управління з питань управління та бюджету, незважаючи на їх критику під час громадського обговорення з боку низки посадових осіб, зокрема зі сфери освіти.

Противники нових анкет стверджували, що їх введення призведе до затягування процесу обробки інформації, і в результаті – буде перешкоджати припливу іноземних студентів та науковців у навчальні заклади Сполучених Штатів.

Згідно з новими процедурами, консульство США може запросити у кандидатів на отримання візи номери всіх попередніх закордонних паспортів, дані соціальних мереж за останні п’ять років, адреси електронної пошти та номери телефонів. Також можуть запросити біографічну інформацію за останні 15 років, включаючи адреси проживання, місця роботи та історію подорожей.

У Держдепартаменті заявили, що ці поля для заповнення не є обов’язковими, проте посадові особи будуть запитувати додаткову інформацію, коли вирішать, “що така інформація необхідна для підтвердження особи або проведення більш суворої перевірки в цілях національної безпеки”.

Державний департамент раніше заявив, що більш жорстке опитування буде застосовуватися до заявників на отримання візи у зв’язку з тeрoриcтичнoю зaгрозою, або іншими чинниками, пов’язаними з загрозою національній безпеці.

Зазначимо, 19 квітня Трамп підписав указ, який передбачає посилення видачі робочих віз. Даним указом Трамп доручив міністерствам праці, юстиції, національної безпеки і закордонних справ запропонувати заходи щодо зміни порядку видачі робочих віз TH-1B та, зокрема, відмовитися від випадкового методу їх видачі.

Читайте також:  США призначили нагороду в три мільйони доларів за двох російських хакерів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.