facebook

20 хвилин благали допомогти: в Умані через байдужість лікарів пoмер 66-річний чоловік

В місті Умань Черкаської області через байдужість медичних працівників біля лікарні пoмер 66-річний Олексій Огородніков. Про це повідомив син потерпілого Сергій Огородніков, передають “Факти”.

Зазначається, що в чоловіка виник серцевий нaпад. Це сталося прямо біля Уманської районної лікарні.

Небайдужі люди одразу ж побігли в лікарню, щоб викликати лікаря. Але медичні працівники навіть не намагалися врятувати чоловіка.

“Мій батько пoмер прямо біля Уманської районної лікарні, а лікарі навіть не спробували надати йому допомогу! Він пролежав біля лікарні двадцять хвилин. Люди благали медсестру приймального відділення щось зробити, але вона заявила, що вони повинні… викликати “швидку допомогу”. Поки їхала “швидка”, тата не стало”, – повідомив Огородніков.

Очевидці події зазначають, що двоє хлопців двічі бігали до лікаря, але той був категоричним.

“Будь ласка, допоможіть! Його ще можна врятувати!” “Не можу”, – відповідала медсестра. Вона говорила таким тоном, наче йшлося не про людське життя, а про якусь дріб’язкову проблему.

“Зрозумійте, я не можу піти з приймального відділення, – пояснювала медсестра. – Я тут одна. Хто мене замінить?” У той момент я не витримала і закричала на неї. Виразів, чесно скажу, не вибирала – мене всю трясло від обурення”, – розповіла жінка, яка стала свідком байдужості лікарів.

Згодом медсестра все ж змилувалася. Вона пішла в приймальне відділення, взяла фонендоскоп і тонометр.

“Але чим вам допоможе фонендоскоп? – запитала я. – Там, схоже, серцевий нaпад. У вас має бути валіза реанімаційної допомоги, препарати”. “Нічого немає”, – відповіла медсестра.

Вийшовши до хворого, вона взяла його за руку і сказала: “Все. Він помeр. Можете викликати поліцію”. Люди почали кричати, щоб вона прощупала сонну артерію, спробувала надати реанімаційні заходи. Але вона розвернулася і пішла назад у відділення”, – пригадала жінка.

Читайте також:  В Італії у лікарні померла колишня тернопільська студентка

За словами людей, чоловік пролежав біля лікарні більше 20 хвилин. Люди двічі викликали “швидку”, але коли вона приїхала, лікарям залишалося лише констатувати смeрть.

Син потерпілого написав заяву на ім’я головного лікаря Уманської центральної районної лікарні з проханням пояснити ситуацію. Замість того, щоб правильно розслідувати ситуацію, справу закрили.

“В офіційній відповіді було сказано, що керівництво лікарні нібито взагалі не знає про цей випадок! Хоча, за даними поліції, їм про смeрть тата повідомив лікар цієї лікарні. Під час слідства було встановлено, що люди, які намагалися надати батькові допомогу, отримавши відмову від медсестри, двічі викликали “швидку”.

Це підтверджується записами диспетчерської служби швидкої допомоги. Очевидці одразу дали свідчення слідству. Єдине, що мене відразу збентежило, – в поліції відкрили кримiнальне провадження за статтею “Yмисне yбивcтво”.

Але не можна ж звинуватити медсестру в тому, що вона навмиcне yбила мого батька! Я просив кваліфікувати дії медиків як ненадання людині медичної допомоги. А слідчий натомість … закрив кримiнальне провадження”, – розповів Огородников.

Сама ж головний лікар Уманської райлікарні Інна Добрянська вважає, що провини медпрацівників в cмерті Олександра Огороднікова немає.

“За цим фактом проводилося службове розслідування. Медсестра не могла вийти до того чоловіка, бо не мала права залишити пост. У приймальному відділенні були тільки вона і санітарка. Вони не могли піти”, – зазначила вона.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.