facebook

На Прикарпатті чоловіка оштрафували за зберігання наркотиків

Мешканця вулиці Київська, що знаходиться у мікрорайоні Хотінь, оштрафували за зберігання наркотиків. У суді молодий чоловік стверджував, що знайшов неподалік свого помешкання поліетиленовий пакет із подрібненими частинами рослин коноплі.

Згодом він начебто так само випадково натрапив на насадження коноплі серед лісу на Рожнятівщині.

Калуський міськрайонний суд 31 травня виніс вирок непрацюючому, розлученому чоловікові із мікрорайону Хотінь, на утриманні якого є неповнолітня дитина. Його обвинувачували у незаконному виготовленні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту, пишуть “Вікна”.

Згідно з матеріалами справи, у липні минулого року калушанин, йдучи по вул.Київській, неподалік свого будинку побачив поліетиленовий пакет із подрібненими частинами рослин коноплі, який привласнив для власного вживання без мети збуту та переніс його до місця свого проживання. У листопаді 2016 року йому “пощастило” вдруге: на земельній ділянці у смт.Рожнятів серед чагарників він побачив декілька рослин коноплі (канабісу), відокремив від стебел рослин коноплі листя та суцвіття, які переніс до місця свого проживання. Частину — подрібнив та розфасував у полімерні пакети та помістив у дві кімнати та горище будинку.

На початку березня цього року поліція зупинила його автомобіль та провела санкціонований обшук, в ході якого виявлено та вилучено чотири прозорі полімерні пакети із вмістом особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якого заборонено, — канабісом, загальною кількістю в перерахунку на висушену речовину 3,669 грама. Цього ж дня у його помешканні був проведений обшук та виявлено ще партію наркотиків. Загалом — майже 40 грам.

Загальна кількість виявленого та вилученого наркотичного засобу склала 107,245 грама.

Оскільки не було доведено, що наркотики калушанин зберігав з метою збуту, суд кваліфікував його дії за ч.1 ст.309 КК України, оскільки він незаконно виготовляв та зберігав наркотичні засоби без мети збуту.

Читайте також:  Скинуло на узбіччя: пасажири скаржаться на міжобласний автобус

При таких обставинах суд вирішив призначити обвинуваченому покарання у вигляді штрафу — 850 гривень. З нього також стягнуть у користь держави 5947,20 грн. за проведення експертизи. Наркотики було знищено.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.