facebook

На Прикарпатті визначили переможців з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування

пнпнпнпо

Сьогодні у філії УДП «Укрінтеравтосервіс» за участі директора департаменту промисловості та інфраструктури облдержадміністрації Василя Ковальчука відбувся конкурс із визначення переможців з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування.

Як зазначив Василь Ковальчук, участь у конкурсі беруть в основному ті перевізники, в яких завершився термін діючих договорів на перевезення, що був укладений на три роки, а також особи, з якими достроково було розірвано угоду за невиконання умов договору, зокрема за порушення правил перевезення пасажирів. За словами управлінця, на конкурс було оголошено 57 маршрутів, заявки на які подали 52 претенденти. Він також пояснив, що є маршрути в області, на які перевізники не подають конкурсних пропозицій, причиною чому є економічна складова. « У нас в області немає жодного державного чи комунального підприємства, яке б функціонувало на ринку пасажирських перевезень. В області в основному приватний бізнес, який чітко реагує на неприбуткові напрямки», – підкреслив Василь Ковальчук.

Посадовець додав, що згідно чинного законодавства прописано чіткі й жорсткі критерії із визначення переможців. У постанові Кабінету Міністрів України та діючому розпорядженні облдержадміністрації передбачено систему нарахування балів.



«Проведення конкурсу відбувається чітко та прозоро. У розпорядженні облдержадміністрації зазначено як відбувається система з нарахування балів. До речі, претенденти мають змогу самі оцінити свою готовність у конкурсі, – зазначив Василь Ковальчук. – Стосовно критеріїв, то враховується клас автобусу, його місткість, пристосування для перевезення людей з обмеженими можливостями, ну і , звісно, вік транспортного засобу, що має важливе значенні при підсумковому оцінюванні. Окрім того, враховується дотримання правил дорожнього руху. Якщо, скажімо, протягом поточного року такі порушення були зафіксовані, то з претендента знімаються бали. На засіданні враховується думка представників Державтоінспекції, Укрінтеравтосервісу, характеристика від райдержадміністрації на предмет чи були скарги на перевізника. Таким чином й визначається загальна оцінка».

Приватний підприємець з Коломиї, учасник конкурсу, який здійснює перевезення за маршрутом Івано-Франківськ – Коломия Роман Гарат відзначив прозорість конкурсу. За його словами інформація з проведення тендеру завжди є наявною у відкритому доступі, що, у свою чергу, дає можливість конкурсантам ознайомитися з критеріями оцінювання. Разом з тим, члени конкурсної комісії мають повну інформацію про кількість транспортних засобів, роки випуску та здійснення порушення. Він також додав, що цього року мають місце нові критерії. Тепер у графі на один маршрут потрібно вказувати дві одиниці. «Якщо раніше на міжміські маршрути документація подавалася по одному транспортному засобу за умови, що в наявності має бути запасний автобус, то тепер цей запасний транспортний засіб потрібно також подати до конкурсної документації. Вимоги до запасного ті самі, що й до основного».

джерело http://styknews.info/novyny/sotsium/2015/04/08/na-prykarpatti-vyznachyly-peremozhtsiv-z-perevezennia-pasazhyriv-na-avtobu

Читайте також:  "ВОЛЯ" ВИСТУПАЄ ПРОТИ РОБОТИ ІНОЗЕМНИХ ГРОМАДЯН В УРЯДІ УКРАЇНИ

Шукайте деталі в групі Facebook