facebook

Сільського голову Підлужжя, котрого затримали на хабарі в 1000 доларів, суд відправив додому (фото)

Як писала Фіртка, працівниками управління захисту економіки в Івано-Франківській області спільно з військовою прокуратурою Західного регіону України затримано на “гарячому” під час отримання хабара голову однієї з приміських сільських рад.

Даний сільський голова зловживаючи службовим становищем, вимагав від місцевого жителя, який є учасником АТО неправомірну вигоду в розмірі 40 тис. грн. за вирішення питання щодо виділення та передачу у приватну власність земельної ділянки під індивідуальне будівництво, хоча таке право атівцям гарантовано Державою безоплатно, інформує Фіртка.

Затриманим виявився сільський голова Підлужжя Володимир Бурачок.

Шевченківський суд у Львові встановив сільському голові Підлужжя, якого минулого тижня затримали на хабарі, запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Попри те, що військова прокуратура просила для війта запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або заставу в сумі 2 мільйона, суд вирішив змилуватися над сільським головою, – передає МІСТО.

Нагадаємо, 40 тис. грн. сільський голова отримував у два транші, перший з яких, в сумі 500 доларів США, оперативниками було задокументовано ще у березні.

02.06.2017 відбулось отримання другої частини неправомірної вигоди, у розмірі 1 тис. доларів США та 1 тис. грн., які сільських голова отримав у салоні власного автомобіля, після чого його було затримано “на гарячому”.

На даний час сільському голові уже повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. У суді готуються матеріали щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.



Читайте також:  Поліція оголосила у розшук депутата з Прикарпаття, що продав свій голос за 50 тис. євро

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.