facebook

За квиток – усього 1 злотий: найдешевші шляхи подорожей Польщею

Рух – це життя, а подорожі роблять життя цікавим та кольоровим. Нерідко можна почути нарікання, мовляв, щоб подорожувати, потрібні великі гроші, а їх немає. Насправді будь-яка подорож починається не з бюджету, а з бажання. Задумайтесь: скільки непотрібних речей Ви купуєте щомісяця? Скільки щоденно витрачаєте на проїзд, хоча можна пройтися пішки? Скільки платите на вихідних за пиво з друзями? Якщо поскладати всі непотрібні видатки, то знайдуться заощадження на бюджетні подорожі – а саме про такі мова піде далі, пише naszwybir.pl.

Юлія Лащук, українська подорожня, вирішила поділитися досвідом дешевих поїздок по закордонню.

Моя пригода почалася з того, як багато років тому в Тунісі, відмучившись на тамтешньому пляжі за програмою «все включене» (для цього я зекономила шалені на той час гроші), – я не витримала і вирушила в подорож тамтешнім поїздом. Як наслідок, заплатила рівно в десять разів менше, ніж просили туристичні фірми за таку ж екскурсію, а вражень і спогадів отримала на мільйон. Тепер подорожую тільки так.

Не потрібно довго планувати і збирати гроші, головне – сісти і їхати. Навіть у сучасних українських економічних реаліях цілком реально можна подорожувати, витрачаючи мінімальні кошти. Особливо – подорожувати Європою, вибравши вихідною точкою Польщу.

Потяги

Найдешевший варіант доїхати до Польщі – перетнути піший перехід українсько-польського кордону в Шегинях (Львівська область), дістатися до Перемишля, а звідти мандрувати потягом далі. Хоч залізниця в Європі досить дорога, однак, якщо купувати квитки заздалегідь, можна натрапити на низькі акційні ціни. Знайти відповідне сполучення в Польщі можна з допомогою сторінки rozklad-pkp.pl. Крім того, діє чудова пропозиція, про яку мало хто знає, – квиток вихідного дня. Заплативши 79 злотих, можна подорожувати польською залізницею необмежену кількість разів від 19:00 у п’ятниці до 6:00 у понеділок. Якщо ж на п’ятницю чи понеділок у Польщі припадає державний вихідний день – дія квитка збільшується на добу. Знайти детальну інформацію та купити квиток можна на сторінці intercity.pl.

Читайте також:  Опублікували відео, зняте відразу після “пекельної м’ясорубки” у римському метро (18+)

Автобуси і автомобілі

Для найбільш завзятих мандрівників є ще більш економний варіант: доїхавши з Перемишля до Ряшева, можна за копійки подорожувати автобусами фірми «Polski Bus» – ними дістанетесь до таких європейських столиць, як-от Прага, Берлін, Відень, Братислава, Вільнюс чи Будапешт. Якщо купувати квитки завчасно, то потрапите навіть на ціну в 1 злотий. До цього, «Polski Bus» пропонує різноманітні акції, під час яких, вписуючи у формуляр промоційний код, можна купити квитки за низькими цінами. Слідкувати за промоціями можна тут: polskibus.com.

Досить популярним та дешевим є спосіб пересування за допомогою сервісу blablacar.com – тут знайдете «попутки». У формулярі пошуку варто вписати вихідну точку подорожі та місце призначення, а також вибрати дату. Система вибере тих водіїв, які запрошують їхати з ними, їхні контактні телефони, відтак домовитися з власниками авто. Плюс таких поїздок – низька ціна і можливість подорожувати на великі відстані, а також те, що водій нерідко може забрати з-під будинку і привезти безпосередньо до пункту призначення. Мінус – черга на польсько-українському кордоні.

Літаки

У дешевих подорожах на довші дистанції звернуть увагу і на так звані лоу-кости. Популярними напрямками для українців стали країни, куди з Польщі літають дешеві ірландські авіалінії «Ryanair». Так, лише за 19 злотих можна долетіти до Осло, за 29 – до Лондона, за 39 – до Парижа чи Мілана, а за 79 – аж до Барселони. Разом із купівлею квитків, ця авіалінія дає великі знижки на готелі, на прокат автомобіля на місці призначення. Придбати квитки можна на веб-сторінці ryanair.com.

Інша можливість дешево подорожувати літаками – «Wizzair». Цей лоу-костер дорожчий за попередній, але до переліку європейських країн додаються більш екзотичні напрямки, як-от Грузія, Туреччина, Ізраїль та ОАЕ. Ціни та напрямки можна знайти тут: wizzair.com.

Читайте також:  В Польщі за загадкових обставин помер українець, поліція затримала двох людей

Вирушаючи в мандрівку лоу-костами, потрібно пам’ятати про дві важливі речі: по-перше, часто літаки вилітають і прилітають на другорядні аеропорти десь далеко на передмісті чи в містечку неподалік, а тому додайте до квитка більшу суму і час на проїзд до центру міста призначення; по-друге, існують обмеження щодо багажу (буває безкоштовна лише ручна поклажа, або й поготів весь багаж – платний).

Автостоп

Ну, і нарешті, неодноразово перевірений мною особисто, найдешевший з усіх спосіб – автостоп. Виходите на головну трасу в напрямку місця призначення зі шматком картону, на якому написана назва міста – і зупиняєте авто. Автостоп у Польщі – чудовий, у деяких країнах Європи, наприклад у Греції – поганий, але можливий. Із мінусів – неможливість планування часу, бо ніколи не знаєш, скільки триватиме подорож, а також потенційна небезпека, бо сідаєш у авто до незнайомої людини. Із плюсів – безкоштовність, неоціненний досвід та незабутні враження.

Мрійте й подорожуйте, і хай кожен маленький крок вперед стане початком здійснення великої мрії та незабутньої пригоди!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.