facebook

“Війна війною, а в Україні годують краще”: Бойовик “ДНР” втік в Україну на заробітки

Як повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу поліції Донецької області, чоловіка затримали саме по дорозі на зміну.

За словами затриманого, вступити в ряди противника йому запропонував родич. Однак, кілька місяців по тому, він вийшов з лав так званої “ДНР”.

“Протягом півроку був безробітний, а тому, коли родич запропонував вступити в ряди “ополчення” за гроші, погодився”, – розповідає затриманий.

Він розповів, що робити майже нічого не треба було, а зарплату платили нормальну: за 2,5 місяці він отримав 12 000 гривень.

Повідомляється, що він почав службу в “першій окремій роті спеціального призначення республіканської гвардії” на посаді “стрілок”. Чоловікові видали форму, а через місяць автомат, хоча ніяких спецкурсів з отримання навичок володіння зброєю він не проходив. “Боєць” охороняв приміщення Донецької ОДА. Трохи більше ніж за два місяці чоловік вийшов з лав так званої “ДНР”.

“Зрозумів, що це не моє, не підтримую цього і більше не можу дивитися на це. Щоб не наштовхнутися на помсту бойовиків, придумав, що хвора тітка і вимагає цілодобового догляду. Спочатку керівництво пригрозило ув’язненням в підвалі, але через деякий час погодилося відпустити без покарання”,– розповів він.

Повідомляється, що після цього чоловік знову повернувся на будівництво, їздив у відрядження на Росію, а потім перейшов на роботу до свого товариша в Маріуполі.

В даний час відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст.260 “Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань” Кримінального кодексу України.

Читайте також:  На зароблені мною гроші чоловік вдягав кoханку: українка розповіла про ціну заробітків у Італії

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.