facebook

Марш рівності у Києві: “Бунтуй, кохай, права не віддавай”

У поліції повідомили, що у заході взяли участь майже 2500 людей, шістьох людей затримали через опір поліції, постраждалих немає. Про це повідомив керівник Нацполіції Києва Андрій Крищенко в ефірі “112-Україна”.


За його словами, “суттєвого порушення порядку не було”.
У Марші взяли участь депутат Світлана Заліщук та перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов. Також ЛГБТ підтримала посол Британії Джудіт Гоф, повідомляють ЗМІ.
Коресподент BBC Україна повідомляє, що учасники руху попрямували до станції метро, яку відкрили для учасників прайду.

Через проведення “Маршу рівності” рух транспорту в центрі Києва обмежили з шостої ранку до 14-ї години. Також закрили дві центральні станції метро на вхід і вихід.
Учасники “Маршу” також змінили маршрут, аби уникнути сутичок із противниками заходу. Марш мав пройти за маршрутом від університету ім. Шевченка на вулиці ‎Володимирській до площі Льва Толстого.
Громадський порядок під час маршу охороняли п’ять тисяч правоохоронців. Зону проведення акції оточили, людей пропускали через рамки металодетекторів.
Марш рівності


З усіх боків акцію охороняють сотні правоохоронців у шоломах
Майже 100 учасників акції проти проведення “Маршу рівності” безперервно ходили по пішохідному переходу та утворювали ланцюг, підкреслили у поліції.
“В кількох молодих людей під час перевірки правоохоронці виявили балаклави та газові балончики”, – зазначила спікер поліції Києва Оксана Блищик у Facebook.
Також біля станції метро “Університет” у молодиків виявили курячі яйця та зеленку.
“Із групою осіб, які спалили прапор ЛГБТ у парку, правоохоронці провели профілактичну бесіду”, – повідомили правоохоронці.

Раніше у прес-службі “Правого сектору” повідомили, що активісти кількох націоналістичних організацій заблокували центральні вулиці Києва, аби не допустити проведення Маршу рівності в столиці.
Уночі сайт українського ЛГБТ-руху зламали, розмістивши на його головній сторінці картинку з зображенням розправи над ЛГБТ-активістами.

Читайте також:  Закоханий франківець всьоме попався п`яним за кермом

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.