facebook

Калуш залишився без пляжів, надзвичайники встановили таблички “Купатися заборонено” (фото)

Управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради здійснило об’їзд технічних та інших водойм, які закріплені за підприємствами, установами та організаціями міста.

Відведених місць для купання (пляжів) на території міста немає, інформують “Вікна”.

На водоймах міста відповідальними особами установлені щити з попереджувальним написом «Купатись заборонено». В офіційному повідомленні управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради йдеться:

“Звертаємо увагу усіх мешканців міста на безпеку під час відпочинку на воді у період купального сезону 2017 року. Будьте обережні та особливо слідкуйте за поведінкою дітей, не залишайте їх без нагляду”.

Раніше йшлося, що з міського бюджету Калуша було виділено 30 тис. гривень для проведення аналізів води на Домбровському кар’єрі. Дослідження проводились на виконання електронної петиції мешканців міста Калуша, які звернулись до влади з проханням визначити придатність технічних водойм Домбровського кар’єру для купання, а такожвизначити наявність чи відсутність лікувальних властивостей у вищевказаних розсолів на організм людини.

Начальник управління надзвичайних ситуацій Калуської міської ради Ігор Головатчук повідомив:

“У пробах виявлено незначні підвищення концентрації заліза. Найбільше насторожує — що багато бромідів, які виявили і на хвостосховищі, і — на шламонакопичувачі та кар’єрі. Яке би не було бажання там відпочивати, не треба забувати, що це технічні споруди і ніхто не знає, чим вони там заповнювалися колись. Це особиста справа кожної людини — купатися чи ні. Ми аналізи зробили, подали всю інформацію”.



Читайте також:  На Прикарпатті чоловік з цирозом печінки та гіпертонією відмовився від мобілізації: як його покарали

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.