facebook

Російські соцмережі: альтернатива є

Блокування російських програмних продуктів та соціальних мереж виявилося неочікуваним для багатьох українських Інтернет-користувачів, а подекуди викликало у них панічні нотки. Мовляв, а як же друзі з далеких міст та країн? А фото, музика, фільми? А ведення бізнесу у соцмережах? Що тепер з усім цим робити? У цій статті ми спробуємо заспокоїти наших співгромадян і відповісти на всі ці питання.

Перш за все, потрібно себе заспокоїти – альтернатива є і її багато. При чому, йдеться не лише про американські чи європейські аналоги, а й про українські.

Для прикладу, соціальна мережа «Ukrface»



. Зайшовши на цей сайт, мимоволі думаєш, що машиною часу перемістився в минуле і стоїш біля витоків «ВКонтакте», коли серед твоїх друзів тільки обрані, які мають акаунти в цій соцмережі. Дуровим і Цукербергом просякнута кожна кнопочка сайту.

Або ж, «Ukropen» – уніальна українська мережа, адже її інтерфейс був розроблений з нуля. Але, до всього, кнопочки і функції у сайту схожі з «Facebook» і «ВКонтакте». Користувачі «Однокласників» сплакнуть, побачивши функції перегляду гостей.

Є також українська мережа «Ц.укр.» Розробники спробували копіювати «Вконтакте» і додати туди трохи «Цукерберга». Після дня перебування у ній залишаються двоякі почуття: ніби все знайоме і звичне, улюблена музика поруч та й накопичені «ВК» за роки фотки перенеслися в один клік. Але порожньо тут поки, навіть турки не поспішають знайомитися. Можливо, це справа часу.

А тепер поговоримо про флагманів українських соцмереж. «Ukrainians» – українська інтернетна соціальна мережа, заснована 17 травня 2017 канадською IT-компанією «StartupSoft», перша версія почала працювати 3 червня 2017 року як соціальна мережа для українців. Головою сервісу є Олександра Струмчинська.

Читайте також:  “Лише в кінці квітня потеплішає”: синоптик розповів, якою буде зима-2020 в Україні

Мережа створена як альтернатива заблокованих в Україні російських ресурсів «Однокласники» та «ВКонтакте». Соціальна мережа «Ukrainians» заснована 17 травня 2017 року акселератором «StartupSoft» та Олександрою Струмчинською.

Авторизуватися в мережі можна за допомогою електронної пошти або через Facebook.

Станом на 22 червня 2017 року на сайті зареєструвалося понад 200 тисяч користувачів.

Або ж мережа «WEUA», чи, як її перейменували, «InRepublic». Платформа була створена в квітні 2014 року як перша всеукраїнська соціальна мережа.

Засновником та головою сервісу є Богдан Оліярчук. Станом на кінець грудня 2014 року мережа нараховувала 235 тис. користувачів, з яких 89,4 %, за результатами сервісу «Alexa», становлять користувачі з України.

Сайт позиціонує себе як соціальна мережа для молоді, об’єднаної ідеєю створення якісного, адекватного, інформативного та безпечного місця для спілкування.

А якщо Ви є «консерватором» у питаннях, що стосуються Інтернету та соціальних мереж, то ласкаво просимо Вас заглянути на «Facebook», «Instagram» чи «MySpace».

«Facebook» – найбільша соціальна мережа в світі. Була заснована в США 4 лютого 2004 року Марком Цукербергом і його сусідами по кімнаті під час навчання в Гарвардському університеті – Едуардо Саверіном, Дастіном Московіцем і Крісом Хьюзом.

«Facebook» дозволяє створити профіль з фотографією та інформацією про себе, запрошувати друзів, обмінюватися повідомленнями, залишати повідомлення на своїй і чужій «стінах», завантажувати фотографії та відеозаписи, створювати групи тощо.

«Instagram» – безкоштовний додаток обміну фотографіями, що дозволяє користувачам робити фотографії, застосовувати до них фільтри, а також поширювати їх через свій сервіс і низку інших соціальних мереж. Є одним із найпопулярніших сервісів у мистецтві айфонографії. Instagram робить фотографії в квадратній формі – як камери «Kodak Instamatic» і «Polaroid». Більшість же мобільних фоторедакторів використовує співвідношення сторін 3:2.

Читайте також:  Перемога над раком: в Україні провели унікальну операцію

Додаток сумісний зі специфікацією «IPhone», «IPad» і «IPod» на «IOS 4,0» і вище, а також зі смартфонами на «Android 4,2,2» і вище з підтримкою «OpenGL ES 2», а також доступний для смартфонів, на яких встановлена «Windows Phone 8 (8.1)». Поширюється воно через «App Store», «Google Play», «Windows Marketplace» відповідно.

У квітні 2012 року Instagram був придбаний компанією «Facebook». Точна ціна покупки склала 300 мільйонів доларів і 23 мільйони акцій компанії.

«MySpace» – в минулому популярний соціально мережевий веб-вузол, що пропонує орієнтовану на користувача мережу друзів, особистих профілів, блогів, груп, фотографій, музики і відео. Він став впливовою частиною сучасної популярної культури, особливо в країнах, що говорять англійською.

Її засновники Кріс Девульф і Том Андерсон, познайомилися під час спільної роботи в іншій компанії, яку залишили за два роки до відкриття «MySpace», для того щоб відкрити власну компанію.

Основна аудиторія соціальної мережі «MySpace» – люди 16-34 років. Основна особливість «MySpace» – це її орієнтованість на інтереси і потреби творчих людей. Твори мистецтва, музика, кіно, живопис, фотографії, дизайн та програмування. Власником соціальної мережі «MySpace» залишається Руперт Мердок, успішна людина і досвідчений в інформаційному бізнесі інвестор.

«MySpace» на сьогодні поступилася лідерством іншим соціальним мережам. Його вже випередили «Facebook» та «Twitter».

Ото ж, висновок можна зробити один – альтернатива російським продуктам є. Їхня заборона лише спонукає українців розширити рамки свого світогляду та відкрити для себе нові горизонти.

За матеріалами:

http://fakty.ictv.ua/ua/ukraine/20170516-chym-zaminyty-vkontakti-5-novyh-sotsmerezh/

http://zik.ua/news/2017/05/18/dlya_tyh_hto_panikuie_cherez_blokuvannya_vkontakte_perelik_alternatyvnyh_1098583

http://veterano.com.ua/rukh-veteraniv/novini/6036-made-in-ua-p-yat-ukrajinskikh-sotsmerezh-yaki-varti-vashoji-uvagi

http://poltava.today/uk/news/show/21184

https://uk.wikipedia.org/wiki/Ukrainians

https://uk.wikipedia.org/wiki/InRepublic

https://uk.wikipedia.org/wiki/Myspace

 

Шукайте деталі в групі Facebook