facebook

Ніс Адама. Учений пояснив моногамні шлюби

Нюх у людини, на відміну від інших ссавців, спирається лише на нюховий епітелій носа.
1606698




Факт того, що ніс людини в ході еволюції перестав сприймати статеві феромони інших людей дозволив поєднати моногамію і життя в суспільстві, стверджує Майкл Стоддарт, автор книги “Ніс Адама і становлення людства”. Коротко про це пише Daily Mail.

В епоху міоцену, 20 мільйонів років тому, вважає вчений, головним засобом залучення протилежної статі був саме запах. Потім, в ході еволюції і життю в колективі, зв’язок між нюхом і сексуальним бажанням в істотному ступені був розірваний.

Таким чином, інтенсивність реакцій на запах інших людей значно знизилася.

Нюх у людини, на відміну від інших ссавців, спирається лише на нюховий епітелій носа, а вомероназальний орган (він реагує на леткі феромони і інші леткі ароматні речовини) перестав працювати.

Це, на думку антрополога, вказує на те, що людський ніс пов’язаний також із відповідальними за раціональні сторони поведінки ділянками мозку.

Жінки зраджують частіше за чоловіків – нове дослідження
З розвитком цивілізації, люди стали першими ссавцями, які порахували свої природні запахи неприємними, і почали систематично їх прибирати (за допомогою води, мила і духів), а також замінювати на запахи квітів і тварин (наприклад, мускус).

Але в мозку людини залишилися ділянки, пише вчений, які реагують на сексуальні аромати – тільки тепер їх почали порушувати за допомогою парфумерії.

Раніше вчені пояснили, звідки взялися жіночі груди.

Читайте також:  Екстрасенси фатально помилилися: дату кінця світу знайшли у Біблії

Шукайте деталі в групі Facebook