facebook

Заступник міського голови Івано-Франківська приховує інформацію про будівництво нового моста на Пасічну (заява про злочин)

Народний депутат Олександр Шевченко направив заяву до Генерального прокурора України, Прокурора Івано-Франківської області та Начальника ГУ НП в Івано-Франківській області про кримінальне правопорушення посадовця, заступника міського голови Івано-Франківська Олексія Кайди.

Про це Олександр Шевченко



повідомив на сторінці у соцмережі Фейсбук.

 

“Вся громада Франківська давно спостерігає за обіцянками мера щодо будівництва мосту на Пасічну через річку Бистриця Солотвинська, а саме: як щоразу змінювались строки щодо його проектування, будівництва, вартість та обсягів фінансування з міського бюджету.
Відтягування будівництва славнозвісного мосту Марцінків Р. щоразу обгрунтовував чи то потребою в обиранні якісного проекту будівництва нового мосту до мікрорайону Пасічна, чи то в тривалому часі проектування даного об’єкту, чи то у зростанні його вартості та потребі у залученні коштів з державного бюджету.
Внаслідок численних таких звернень виборців до мене, як представника громади міста Івано-Франківська у Верховній Раді України, я, користуючись наданими мені повноваженнями, звернувся із відповідним депутатським зверненням до міського голови, Марцінківа Р.Р. із вимогами вказати нарешті:

1. коли буде оприлюднено оголошення про проведення процедури закупівлі по об’єкту: «Будівництво мосту через річку Бистриця Солотвинська та транспортної розв’язки в районі вул. Хіміків – Надрічна в м. Івано-Франківську»?;

2. скільки місто заклало фінансування для будівництва даного об’єкту?

3. надати належним чином завірені копії договорів на проведення проектних робіт (в тому числі на стадії робочий проект), проектно-кошторисної документації, договорів на виконання експертизи проектно-кошторисної документації, експертних звітів за результатом виконання експертизи проектно-кошторисної документації”, – написав нардеп О. Шевченко.

Однак, продовжує нардеп, 27.06.2017р. на адресу Громадської приймальні народного депутата України Олександра Шевченка надійшов лист-відповідь від 23.06.2017р. №28/01-16/2936 за підписом заступника міського голови м. Івано-Франківськ – Кайди О., яким він повідомив що тендер буде оголошено в 2017 році (без зазначення приблизного місяця), а обсяг фінансування з міського бюджету – аж 50 млн. грн.

“Водночас, жодних документів, мені, як народному депутату не надав, посилаючись на те, що Законом не визначено таких повноважень народного депутата як отримання від органу місцевого самоврядування документів.
Шкода, що посадова особа міської ради, держслужбовець не знає законів, яких він беззастережно повинен дотримуватись згідно ч.2 ст.19 Конституції України. Адже в ч.2 ст. 19 Закону України «Про статус народного депутата України», на вимогу народного депутата посадові особи органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій зобов’язані забезпечити його консультаціями відповідних фахівців з питань депутатської діяльності і надати невідкладно, а за відсутності такої можливості – не пізніш як у п’ятиденний строк, необхідні інформацію і документацію.
Таким чином, Кайда О. чи то з власних мотивів, чи то з вказівки міського голови, якому власне і було адресоване моє депутатське звернення в інтересах громади міста Івано-Франківська, приховує інформацію щодо будівництва мосту на Пасічну, не надаючи відповідні документи на мою законну вимогу.
Такими діями Кайда О. фактично вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 351 Кримінального кодексу України (невиконання службовою особою законних вимог народного депутата України)”, – йдеться у дописі народного депутата.

Читайте також:  Авто на великій швидкості злетіло з мосту і потонуло

З даного приводу, Олександр Шевченко направив заяву про кримінальне правопорушення до Генерального прокурора України, Прокурора Івано-Франківської області та Начальника ГУ НП в Івано-Франківській області для внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та початку досудового розслідування обставин щодо вчинення посадовою особою органу місцевого самоврядування – заступником міського голови м. Івано-Франківськ – Кайдою О. кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 351 КК України.

“Очікую результатів розгляду зазначеної заяви”,– резюмував Олександр Шевченко.

 

Звернення народного депутата О.Шевченка до міського голови Івано-Франківська для надання інформації щодо будівництва нового моста на Пасічну:

 

Відповідь, яку підписав заступник міського голови Олексій Кайда:

 

Заява про злочин:

 

Нагадаємо, камінь під будівництво нового моста заклали ще у травні минулого року.

До слова, ще у червні вартість мосту складала 160-170 млн гривень, у березні – 120. Зараз його “оцінюють” у понад 250 млн.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.