facebook

Антивіруси та бухгалтерія: чим замінити програмні продукти агресора

Світ зрозумів, що Інтернет відкрив нові військові можливості. Україна і Росію де-факто в стані війни. Москва незаконно анексувала Крим, підірвавши тим самим післявоєнний порядок у Європі, і тимчасово окупувала частину української території на сході. Близько 10 тисяч людей загинули у конфлікті між країнами, в якому інформація стала дуже ефективною зброєю Росії, яка надвичайно вправно поширює дезінформацію. З початку війни в 2014 році російська сторона систематично намагалася розпалити страх російськомовних громадян України, зображуючи українців кровожерливими «фашистами», вигадуючи їм фантастичні звірства. Влітку 2014 року російські ЗМІ поширили вигадку про те, що нібито українські солдати «розіпнули» хлопчика. Байку дуже швидко розвінчали, але шкода від неї лишилася. Також коли проросійські сили збили цивільний малайзійський авіалайнер над Донбасом, Москва почала поширювати велику кількість альтернативних версій події, намагаючись розмити правду. А про передачу інформації до РФ за допомогою «1С» та схожих програм вже й годі говорити.

Варто пригадати, що 15 травня президент Петро Порошенко підписав указ про введення санкцій стосовно деяких російських компаній. Були заблоковані російські соцмережі «ВКонтакте», «Одноклассники», сервіси «Яндекс», «Mail.ru», бухгалтерська програма «1С». Таке рішення збило з пантелику багатьох українців. Дехто навіть запанікував – ще б пак, адже йшлося про заборону соціальних мереж, якими українці користувалися ось уже багато років. Та за переживаннями про свої сторінки «Вконтакте» та в «Одноклассниках» всі забули про такі важливі речі, як антивірусні програми та сервіси бухгалтерії.

Зокрема, в Указі Президента йдеться про заборону програми «1С». Станом на травень 2017 року «1С» використовували до 80% українських підприємців. Тепер вони вимушені шукати заміну. Але чи є вона?

Ще й як! До того ж, ІТ-спеціалісти неодноразово піддавали критиці російський продукт. Серед альтернатив варто виділити українську «хмарну бухгалтерію» – «Діловод». Сервіс запущено три роки тому. Його сервери розміщені в Німеччині. «Діловод» підійде для підприємців на єдиному податку першої, другої і третьої групи і на загальній системі оподаткування неплатників ПДВ. У компанії обіцяють найближчим часом впровадити підтримку національних стандартів бухобліку для юросіб на загальній системі оподаткування. До функціоналу «Діловод» входить управління фінансами і замовленнями, облік торгівлі і виробництва, податковий облік і електронна звітність та інші можливості.

Читайте також:  Від сьогодні у Франківську стартує опалювальний сезон по всьому місту

 

Можна використовувати «Апек».



Продукт «АПЕК – Торгівля і склад» призначений для автоматизації торгових підприємств. Об’єднує в собі CRM систему і систему управління торгівлею. Для управління роботи з клієнтами АПЕК містить облік замовлень, доставок, грошових коштів і ТМЦ. У програмі доступні модулі обліку продажів, закупівель, доставки, база клієнтів, модуль складського обліку, планування, фінансів, база співробітників і модуль для шаблонів листів, комерційних пропозицій, внутрішніх документів.

Програма «Tria»

Tria створювалася як недорогий аналог 1С і дуже схожа на неї – користувачі, які вміють працювати в 1С, без проблем працюють в Tria. Програма складається з двох частин: платформи розробки і бази даних (конфігурації), що містить в собі всю бізнес-логіку роботи програми. Типові конфігурації поставляються безкоштовно, їх перелік подано в розділі «Зміни». Програма дозволяє автоматизувати облік в торгівлі, виробництві, наданні послуг.

Облік «SaaS»

«Облік SaaS» – хмарна облікова система. Дані передаються за зашифрованим протоколом SSL. Конфігурації дозволяють швидко почати працювати з системою без попередньої настройки. Простий зрозумілий інтерфейс і інформативна довідка дозволять скоротити навчання до мінімуму. У програмі можна вести облік в розрізі декількох.

«SAP»

«SAP» – німецька система для планування виробництва, програма дозволяє вести розрахунки максимально деталізовано. Однак SAP абсолютно не пристосована до українського обліку. Законодавство, що стрімко змінюється, неможливо оперативно відобразити в обліку. Бухгалтерська система об’єднала основні функції в бухгалтерському обліку та логістиці. Система призначена насамперед для середніх і великих підприємств, дозволяючи здійснювати автоматизоване управління ресурсами компанії: бухоблік, торгівля, фінанси, менеджмент персоналу, виробництво, торгівля тощо.

«Microsoft Dynamics AX»

Microsoft Dynamics AX найкраще підходить компаніям, в яких працюють до 10 тис. співробітників, а оборот становить від 10 до 800 млн доларів. Програма охоплює управління та облік виробництва і дистрибуції, управління ланцюгами постачання й проектами, фінансовий менеджмент і засоби бізнес-аналізу, управління взаємовідносинами з клієнтами та управління персоналом.

Читайте також:  Польща змінила правила ввезення домашніх тварин з України: що варто знати

Щодо антивірусних програм, то тут для українських інтернет-користувачів вибір широкий. Антивіруси від російських компаній Dr.Web i “Лабораторія Касперського”, звісно, користувалися неабиякою популярністю в Україні, але їхня втрати для юзерів не є вселенською катастрофою. Серед альтернатив є такі продукти, як Avast360 Total Security, ESET NOD32 Antivirus, Avira Antivirus, Norton AntiVirus і безкоштовний AVG Anti-Virus. А для користувачів, які користуються операційною системою Windows, взагалі не потрібно нічого завантажувати, оскільки у новіших версіях “Вікон” вже інтегровано антивірус Microsoft Security Essentials, який вже давно отримав позитивні відгуки від світової IT-спільноти.

Джерела:

http://ukr.segodnya.ua/ukraine/alternativy-kinopoisk-muzyk%D0%B0-v-vkontakte-vk-i-drugim-zapreshchennym-resursam.html

http://24tv.ua/alternativi_vkontakte_odnoklasniki_ta_yandeks_dlya_ukrayini_n818036

https://forum.finance.ua/topic203750.html

http://espreso.tv/article/2017/05/22/1s_parus_i_vkontakte_chy_mozhna_korystuvatysya_spysku_sankciy_produktamy_rozbyrayemo_ukaz_prezydenta

https://mind.kiev.ua/publications/20172068-yak-zaborona-rosijskih-socmerezh-i-program-poznachitsya-na-vitchiznyanomu-biznesi

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook