facebook

У Франківську з’явиться новий мікрорайон: 11 тисяч населення, три дитсадки та школа

Сьогодні, 29 червня, в Івано-Франківську відбулося засідання містобудівної ради.

Одним із головних питань архітектори обговорили питання Детального планування території житлового мікрорайону в межах вулиць Національної Гвардії – Є. Коновальця – О. Сорохтея в м. Івано-Франківську, інформує Фіртка.

Представив ДПТ в межах вищезгаданих вулиць проектант Містопроект



, Львівського державного інституту проектування міст Ігор Столяров.

“Ми витратили дуже багато часу, щоб змоделювати територію. Виїжджали десятки разів, щоб вжитись і зрозуміти територію. також ми розробили моделювання транспортного руху”,- Ігор Столяров.

За його словами проектна площа, для якої розробляється ДПТ має 77 гектарів, нове будівництво займатиме лише 26 га від всієї площі та здійснюватиметься лише у центральній частині території, на решті радикальних змін не передбачається.

На даний час на території вже будується дитсадок.

“Ми хочемо зробити різноманітне середовище. Намагалися поділити територію на різні квартали з різною поверховістю, щоб не був мікрорайон лише зі стін. На півночі зберігається забудова. Оскільки територія поділена між двома власниками, то ми виходили з того, щоб зробити баланс між забудовою та соціальними спорудами на обох ділянках”, – наголошує проектант.

Згідно із ДПТ території в межах Національної Гвардії – Є. Коновальця – О. Сорохтея передбачається три дитсадки, два вбудованих та один окремий. Загальна їх вмісткість складатиме 420 дітей, при тому що для мікрорайону потрібно садок на 380 місць.

“Маємо трохи резерву”, – сказав проектант.

Також передбачається школа на 950 місць. Пішохідні зони зі сквером, торговий центр та інші соціальні заклади, які будуть розташовані на 1-ших поверхах будинків.

Квартал розрахований на 11 тисяч мешканців, тож проектанти уже на стадії ДПТ прорахували транспортне навантаження.

Читайте також:  Міський голова Івано-Франківська особисто асфальтував двір в одному з мікрорайонів

Оскільки проектанти виходили із вже присутніх забудов, будинки в мікрорайоні будуть різної поверховості – 5-11 поверхів. Передбачено будівництво 2378 – багатокімнатних та 1945 однокімнатних квартир.

“Кожна забудова з боку південної частини буде нижча, щоб у двір проходило сонце. Кожен квартал матиме підземні паркінги, двори будуть без місць для паркування машин, лише для екстренного заїзду служб”, – наголосив Столярчук.

Мікрорайон матиме доступ на 3000 машиномісць, з яких паркінги – 2/3 частини та смуги для паркування 1/3.

Транспотне сполучення у мікрорайоні за допомогою моделювання вулиць розробляв представник “ЛьвівавтодорРоман Зубачик. За його словами, щоб розвантажити сусідні вулиці потрібно зробити зміни в 4-ох діючих маршрутах громадського транспорту. Зокрема у маршруті № 21 – лише в напрямку центру та №49: додати 7 зупинок громадського транспорту.

Також проектовані вулиці вздовж Чорновола і Сорохтея частково розвантажать вулиці Коновальця та Бандери, до 9 тис авто на добу, тоді як зараз транзит транспорту на добу на цих вулицях складає 14 тисяч.

Відтак архітектори перейшли до обговорення проекту. Зауважень практично не було.

“Я думав буде гірше. Тут все добре зроблено, навіть більше ніж по ДПТ потрібно”, – сказав один із архітекторів.

Відтак Володимир Ідак зауважив, що “багато проектантів працювало раніше. Професійна робота, всі сфери враховані. Я б ще попрацював із поверховістю, але дуже класно“.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.