facebook

Коломийський суд став на бік Православної Церкви

29 червня Коломийський міськрайонний суд розглянув скаргу членів релігійної громади Української Православної Церкви Благовіщення Пресвятої Діви Марії міста Коломия на бездіяльність Коломийського відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області.

Про це інформує кореспондент Фіртки.


“Досліджуючи надані матеріали справи, судом встановлено, що 09 червня 2017 року члени релігійної громади подали заяву до Коломийського відділу поліції в Івано-Франківській області про вчинення дій, що містять ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 161, 180 КК україни, а саме 4 червня 2017 року, була спроба незаконного захоплення Храму Благовіщення Пресвятої Діви Марії священнослужителями іншої конфесії, – кажуть в прес-службі суду. – Однак, подане ними повідомлення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, згідно до норм КПК України, за наслідками розгляду їх заяви, внесено не було. А тому вважають, що посадові особи прокуратури чи органу досудового слідства зобов’язані прийняти і зареєструвати подану заяву про вчинення кримінальних правопорушень та розпочати досудове розслідування”.

Суд, вивчивши матеріали кримінального провадження, заслухавши думку захисника скаржників, представника поліції, прийшов до висновку – скаргу членів релігійної громади Української Православної Церкви Благовіщення Пресвятої Діви Марії задовольнити та зобов’язав Коломийський відділ поліції внести до ЄРДР відомості про кримінальні правопорушення, вказані в заяві про вчинення кримінальних правопорушень, поданій членами релігійної громади. Ухвала оскарженню не підлягає.

Читайте також:  Суд щодо вбивства студентки з Болгарії: Астанов вину не визнає

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.