facebook

Парафіяни подали до суду на коломийських поліцейських (відео)

На Коломийський відділ поліції подали до суду.Парафіяни храму Благовіщення Діви Марії написали офіційну скаргу до служителів Феміди. Люди переконані, їхню заяву про захоплення храму поліцейські не розглянули належним чином. Обурені, що не відкрили кримінальне провадження. На засідання суду прийшло чимало представників різних християнських конфесій, громадських організацій та правоохоронці. Розпочалася офіційна акція протесту ще під стінами установи. А продовжилось юридичне та словесне протистояння вже в залі засідань.

З самого ранку у четвер, 29 червня, під стінами Коломийського міськрайонного суду – людно. На акцію протесту сюди прийшли представники громадських організацій, бійці АТО, волонтери. Є представники і різних релігійних конфесій. Ініціатор акції протесту, представник громадської організації «Спілка в’язнів Донбасу» отець Михайло Арсенич розповідає, прийшли сюди не лише протестувати, а хочуть потрапити до залу суду, на засідання. Релігійна громада церкви Благовіщення Діви Марії, яка в підпорядкуванні Московського Патріархату, подала скаргу до суду на Коломийський відділ поліції.

Далі люди прямують до зали засідань. Там розглядають скаргу. Адвокат релігійної громади Благовіщенської церкви Михайло Мізунський пояснює суду та присутнім, чому звернулись до Феміди. Позивачі розповідають, їхню церкву захопили, а громаду переслідують. З такою заявою парафіяни звернулись до Коломийського відділу поліції. Однак цю справу не внесли в єдиний реєстр досудових розслідувань. Люди вважають, що це порушення законодавства.

Представник правоохоронців, начальник слідчого відділення Коломийського відділу поліції Микола Максим’юк пояснює, під час перевірки не виявили обставин для внесення в реєстр досудових розслідувань, тому заяву парафіян розглянули згідно із Законом України «Про звернення громадян».

Опісля виступів представників сторін та дебатів, суд відправився в дорадчу кімнату. А у залі засідань зростав градус напруги. Суддя увійшов, лише коли у залі припинили гамір та сварки. Зачитує рішення, яке оскарженню не підлягає. Задовольнити скаргу парафіян церкви Благовіщення Діви Марії. Начальник Коломийського відділу поліції Остап Білейчук каже, безумовно, виконають рішення суду. І відкриють кримінальне провадження.

Читайте також:  Дитина випала з вікна багатоповерхівки, поки батьків не було вдома



Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.