facebook

Виступ президента Польщі у Верховній Раді України (повне відео)

У четвер, 9 квітня, президент Республіки Польща Броніслав Коморовський виступив у Верховній Раді України.

Коморовський виступив у Раді / Фото УНІАН

Під час виступу Коморовський говорив, що Польща продовжить підтримку України і залучатиме до цього інші держави.

“Польща подає руку Україні. Польща робить і зробить все, щоб руку Україні подали й інші держави і народи вільного Західного світу”, – наголосив він.

Також президент Польщі нагадав про спільну з Україною історію і наголосив на важливості взаємного прощення і примирення українців і поляків.

За словами Коморовського, коли поляки та українці поставали один проти одного, це завжди використовував хтось інший, хто хотів позбавити ці народи незалежності та свободи.

Він висловив сподівання, що між Польщею та Україною не виникатиме суперечок і народи двох країн зможуть “відбути важку дискусію про історію своїх конфліктів та їхні трагічні наслідки”.

“Правильною дорогою є взаємне прощення і примирення”, – сказав Коморовський.

На думку президента Польщі, стабільної і безпечної Європи не буде, якщо її частиною не стане Україна.

“Польща звертає увагу на цей український вибір (європейську інтеграцію) із задоволенням. Чекаємо на це з великим задоволенням. Саме на таке рішення. Щоб ми пам’ятали, що творець Польської незалежної держави після Першої світової війни маршал Юзеф Пілсудський говорив з великим переконанням, що не буде вільної Польщі без вільної України. Сьогодні ми разом маємо сказати більше: не буде стабільної, безпечної Європи, якщо її частиною не стане Україна”, – сказав він.

Повний запис виступу Коморовського

джерело http://www.unian.ua/politics/1065376-prezident-polschi-vistupae-u-verhovniy-radi-ukrajini-najivo.html#ad-image-0

Читайте також:  Сумочки від 3 тисяч доларів і “звичайна” зарплата: Білозір знову опинилася біля керма влади. “Не боюсь нічого і нікого”

Шукайте деталі в групі Facebook