facebook

Все менше і менше: українці не хочуть їздити працювати в Росію

Кількість українців, які бажають поїхати на заробітки до Росії, зменшилася у чотири рази та становить 6%.

“Майже три чверті з тих, хто були за кордоном протягом останніх п’яти років, хотіли б поїхати знову на заробітки. Не зупиняють людей ні проблеми, з якими вони стикаються, ні, можливо, менші заробітки… Але змінюється вектор, куди б хотіли їхати: якщо в Росії працювали близько чверті опитаних нами заробітчан, то зараз в Росію готові їхати лише 6%. Тобто, падіння у понад 4 рази. Натомість, люди б хотіли працювати у Німеччині та Польщі, інших країнах ЄС”, –  повідомляє керівник соціологічної групи “Рейтинг” Олексій Антипович.

Нарешті ми отримали довгоочікуване право вільного проїзду до країн Європи. Нас визнали та прийняли. Довго довелось українцям виборювати визнання рівності серед тих, хто ще декілька століть тому для нас виглядав дикунами. Україна – це Європа!

Тепер кожен зможе помилуватись красою Відня, відвідати Лувр, випити чашечку кави у Празі, помилуватись Середземномор’ям на березі Сицилії. Та далеко не кожен українець поїде на захід. Багато наших братів та сестер їдуть до Росії у пошуках свого щастя. Хтось будинок планує збудувати, комусь авто пора обновити, а у когось в сім’ї от-от з’являться студенти.

Все це спонукає наших братів-українців виїжджати до країни-агресора з метою заробітку, і багато хто із так званих «заробітчан» знає, як це, коли у чужій країні тебе ні за кого не вважають. Дуже поширеними є випадки, коли наших співгромадян безпідставно обмежують у правах, погрожують та обкрадають. Та навіть це не зупиняє їх, і наші люди повертаються туди знову і знову.

Саме такий вразливий соціальний контингент використовують спецслужби Російської Федерації, також відомі як ФСБ та ГУР (Федеральная служба безопасности и Главное управление разведки РФ) для терористичної та іншої діяльності на території нашої держави. Іншими словами, добре чужими руками розпечене вугілля збирати.

Читайте також:  Всім розтрощив голови, серед померлих діти: моторошне вбивство родини перед Новим роком

Проте, якщо ви потрапили у таку неприємну ситуацію, навіть якщо підписали якийсь чистий лист паперу, це ще не означає, що ви злочинець! На відміну від підлої східної сусідки, законодавство України звільняє від кримінальної відповідальності своїх громадян, якщо ті, незважаючи на шантаж і погрози з боку російських спецслужб, не вчинили дій на шкоду свої державі, свого вільного народу, та вчасно звернулись до правоохоронних органів, щоб ті змогли відреагувати на дії агресора.

Громадянам, які під тиском дали згоду на співпрацю з іноземною державою, однак ніяких злочинних дій не вчинили та повідомили про інцидент в державні органи України, гарантується звільнення від кримінальної відповідальності.

Тому, друзі мої, бережіть себе та пам’ятайте, що не такий страшний вовк у сірому ватніку!

За матеріалами:

http://svitua.com.ua/news/201703/2767-ukrayinci-bilshe-ne-hochut-yihaty-zarobitky-rosiyu




Україна в НАТО

Шукайте деталі в групі Facebook