facebook

На Прикарпатті у таборі відпочили діти загиблих в АТО героїв

Три роки поспіль діаспоряни з різних куточків світу допомагають оговтатись від наслідків війни людям, що втратили не тільки домівки, але й близьких та рідних людей. Найвразливіша ланка зазвичай – діти.

Двотижневий табір розпочався у Львові. Три дні були наповнені екскурсіями, походами до Оперного театру, прогулянкою у Шевченківському Гаю, де діти з восьми регіонів України доторкнулись до коріння історії нашого краю.




“Далі дітки вирушили у подорож в мальовничі Карпати, в Яремче, де під проводом волонтера – скаута Зої Лебідь здійснили численні походи, ознайомилися з історією краю з розповідей кандидата наук Оксани Левкової, а в моменти релаксу з дітьми працювала професійний психолог Валентина Проніна, яка на даний час працює заступником керівника телефонного центру звернень громадян при ОДА (психологічна допомога учасникам АТО та членам їх сімей)”,
 – розповіла Жанна Чернега, керівник ГО SupportUAChildren, яка проживає в Мілані і організовує роботу волонтерів по всій Україні.

Для того, щоб фінансово забезпечити відпочинок дітей, були проведені благодійні заходи в Італії, долучались приватні благодійники.

«Допомога дітям захисників України – дуже важлива частина роботи нашої волонтерської організації. Ми із вдячністю приймаємо як матеріальну допомогу для потребуючих родин, так і фізичну, адже людські ресурси також дуже потрібні», – наголосила волонтер Наталія Медвідь.

Читайте також:  У Франківську у дитячому таборі отруїлися діти

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.