facebook

“Ми самі не вірили, що до вбивства причетний 16-річний хлопчина, а тому разів 10 перевіряли цю версію”, – Богомол

Керівник Тернопільського обласного управління Національної поліції Олександр Богомол сьогодні, 5 липня, на сесії облради прозвітував про хід розслідування вбивства 17-річної жительки селища Вишнівець.
Олександр Богомол



Про резонансне вбивство, яке трапилося в смт. Вишнівець 26 червня, розповів під час сесії обласної ради начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол.
В ході розслідування стало відомо, каже головний поліцейський краю, що вбивство дівчинки відбулося на тому ж місці, де знайшли тіло, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.
– Версії, які поширюються інтернетом, соцмережами та засобам масової інформації без жодної доказової бази, про джипи та згвалтування, про понівечене голе тіло та інші, не підтвердилися. Є відео з реєстратора, на якому видно, що тіло лежало на узбіччі ще за годину до того, як свідок побачив позашляховик. Люди, які йшли, на дитину просто не звернули уваги.
Продовжив звітувати про хід справи керівник поліції під вигуки та крики родини підозрюваного. Впродовж кількох днів на місці вбивства працювали представники управління карного розшуку, слідчі, лабораторія та судмедексперти.
Спеціалісти встановили усі обставини, які стосувалися загиблої: де і з ким була, контакти друзів, що їла. Вилучили оперативники і відео з камер спостережень, встановлених у Вишнівці.

– Після усіх перевірок інформація у нас зійшлася до одного підозрюваного. Чотири дні ми перевіряли усі докази на причетність шістнадцятирічного хлопчини до вчинення цього злочину, – розповідає Олександр Богомол. – Не вірили собі, а тому з разів 10 перевіряли цю версію. Ми маємо достатньо доказів, свідків та очевидців. Наразі тривають експертизи ДНК і уже у вівторок-середу будуть її результати, які спростують чи підтвердять причетність підозрюваного до злочину.
Про усі обставини вчинення правопорушення неповнолітній розповідав при батькові, а допит, вже як підозрюваного, відбувався на відеокамеру у присутності трьох процесуальних прокурорів, адвоката, батька, психолога та слідчого. Розбіжностей правоохоронці не виявили, а тому звернулися з клопотанням до суду. Під час судового засідання підозрюваний ще раз визнав свою вину і як запобіжний захід адвокат попросив не домашній арешт, а тримання під вартою.
– Я звертаюся до громадськості мати терпіння та дочекатися висновків експертизи для того, щоб ми могли остаточно сказати винен цей хлопець чи ні. Я звертаюся до мешканців міста Вишнівець: ви ходили і кричали знайти вбивцю, коли ми вийшли на слід підозрюваного ви далі нарікаєте на нашу роботу. Пам’ятайте, дотримання порядку – завдання поліції і ми робитимемо для цього все можливе.

Читайте також:  Не хотіла взяти букет квітів: Хлопець просто в магазині зарізав дівчину, нанісши їй 17 ударів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.