facebook

Хліб подорожчає: на скільки підвищаться ціни

Вартість українського хліба буде поступово підтягуватися до мінімального європейського рівня.

Протягом 2017 року хліб в Україні істотно подорожчає. Таку думку висловлює більшість експертів. При цьому навіть високий урожай зернових не зможе стримати зростання цін.

Справа в тому, що ціни на хліб залежать не тільки від сировини, але і від інших факторів. Зокрема, вартість буханки хліба включає виплату зарплат, оплату газопостачання і електрики, а також податки.

Це означає, що до кінця року вартість хліба в Україні зросте приблизно на 30%. За словами експерта Асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенко, з часом ціни на хліб зрівняються з європейськими. Дорошенко зазначив, що сьогодні вартість кілограма чорного хліба в Україні становить в середньому 21 гривню. При цьому кілограм чорного так званого «соціального» хліба можна купити і за 11,8 грн.

У той же час в Європі хліб коштує значно дорожче. Найдешевший чорний хліб можна знайти в Литві – 33,7 грн за кг. У Білорусі він обійдеться в 34,4 грн, в Естонії – 35,2 грн, в Польщі – 41,4 грн. Найдорожчий чорний хліб в Угорщині – 66,2 грн за кг.

Це означає, що вартість українського хліба буде поступово підтягуватися до мінімального європейського рівня. Відзначимо, що за даними експертів, ціни на хліб в Україні з початку року вже зросли на 15%.

Читайте також:  "ПриватБанк" продав 25 нафтобаз майже за 100 мільйонів гривень

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.