facebook

17-й “путінський гумконвой” вторгся в Україну

Автомобілі колони МНС Росії з гуманітарною допомогою для Донбасу пройшли кордон України й прямують до Донецька й Луганська. Про це заявив заступник начальника Національного центру управління в кризових ситуаціях МНС РФ Олег Воронов, повідомляє РИА Новости.

70409_1



За його словами, понад 160 автомобілів везуть у Донецьку й Луганську області понад 1,8 тисячі тонн гуманітарних вантажів, близько 90% яких становлять продукти харчування.

“На двох прикордонних пунктах пропуску – “Донецьк” і “Матвієв Курган” – у встановленому порядку завершено митне оформлення вантажів, усі автомобілі перетнули кордон”, – запевняє російський чиновник.

“Частина з них прямує в Донецьк, інша – до Луганська”, – зазначив Воронов.

Він повідомив також, що колони супроводжують лікарі й психологи. За його словами, усі водії перед виїздом проходять обов’язкове психологічне й медичне обстеження, а впродовж усього маршруту за ними пильно спостерігають психологи.

“Робота психологів МНС Росії на території Донбасу полягає в наданні психологічної допомоги жителям, особливо дітям і родичам постраждалих чи загиблих. Кожен, хто потребує моральної підтримки професіоналів психологів, вчасно її отримує”, – сказав Воронов.

Це вже 17-та колона з Росії, спрямована на Донбас без дозволу українських влади й без огляду з боку України.

Представники української влади й, зокрема, штабу АТО підозрюють, що в “гумконвоях” із Росії привозять і допомогу бойовикам, через що після їхнього приїзду часто збільшуються число обстрілів на сході України.

Читайте також:  Жданов розкрив жорстокий план Путіна щодо України (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook