facebook

Сирота при живих батьках. Дівчині-інваліду з Шешор громадою збудували хату. ФОТО

Громада села Шешори перейнялася долею дівчини-сироти та звела для неї хату. Три роки наполегливої праці – і Надія Фелещук має двохоповерховий будинок з просторими вітальнею, кухнею та кімнатою.

 

Дівчинка з Косівщини сирота при живих батьках, пише Аліса Мудрицька. За свої 22 роки Надія побувала в Долинському інтернаті, Перегінській спеціалізованій ЗОШ-інтернаті, закінчила Бурштинський торговельно-економічний коледж за фахом контролер-касир. В 2006 році матір Надії позбавили батьківських прав. Тоді ж Надія отримала офіційний статус дитини-сироти, позбавленої батьківського піклування.

В 2014 році дівчина повернулася в рідне село, до батьків. Усіх втрьох жили в старенькій хаті, в Наді навіть кроваті не було. Через свою інвалідність за фахом влаштуватися не змогла.

Втім, підробляє в односельців: десь помиє посуд, комусь по господарству допоможе. В туристичний сезон підробляє на базах відпочинку. За день може заробити 250 гривень. Живе на свої заробітки, пенсію та пожертви від небайдужих.

Сільський голова села Василь Якібчук разом з соціальними службами та благодійниками вирішили відремонтувати стару хатину сім’ї. На роботи в бюджетах передбачили 168 тисяч гривень: 54 – з обласного, 94 – з районного, 20 – з сільського бюджетів. Згодом сільська рада виділила додаткові 74 тисячі гривень.

За три роки на місці старої хати з’явилась нова двоповерхова. Дах з металочерепиці, металопластикові вікна. В хаті є всі необхідні меблі.



“Цей будинок утеплений пінопластом-десяткою, який заміняє дві цегли. Взимку тут буде тепло…Хочу подякувати керівництву та працівникам Косівського РЕМу за те, що безкоштовно підключили електричну енергію”, – каже сільський голова Василь Якібчук.

Попри нове просторе та обладнане житло Надійка тримається старої хатини з батьками.

Читайте також:  На Косівщині триває грибний сезон (фото)

Василь Якібчук пояснює, що це через телевізор: “я пропонував Надії перенести телевізор і супутникову антену у нове помешкання. Але дівчина цього і досі не зробила – сама не може, а попросити когось не вміє чи не знає як”.

Як надалі складеться життя Надії, залежить від неї самої. А жителі Шешор обіцяють її усіляко підтримувати.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.