facebook

«Дайте спокій Іринчиній душі!»

Підозрюваного у вбивстві Іринки Мукоїди Василя Г. посадили за грати через тиждень після трагедії.

Уже два тижні ситуація в селищі Вишнівець, що на Збаражчині, нагадує врадіївські протести 2013-го року, коли тамтешня громада, а за ними й небайдужі з інших регіонів України вимагали покарати кривдників зґвалтованої та важко пораненої жінки. Вбивство у Вишнівці сколихнуло не лише нашу область, а й сусідні та навіть українців за кордоном, які упродовж двох напружених тижнів після трагедії, що сталася уночі 26 червня, активно вболівають за її розкриття і долучаються в соцмережах до обговорення нових подробиць справи. Суттєва різниця між Врадіївкою та Вишнівцем, що на Миколаївщині до злочину були причетні працівники міліції, а у Вишнівці затримали… 16-річного учня-кухаря. Підозрюваного у вбивстві Іринки Мукоїди Василя Г. посадили за грати через тиждень після трагедії. У перші дні після вбивства у Вишнівці поширювалися найрізноманітніші версії щодо можливого злочинця, оскільки один свідок бачив уранці, як поруч із тілом проїжджав автомобіль, то й припустив, що на життя випускниці міг зазіхнути якийсь мажор. Відтак серед людей «вибухнула» масова недовіра, коли поліція повідомила про затримання неповнолітнього із сусіднього села Дзвиняча. Хто б міг подумати, що невисокий на зріст, пухкенький хлопчина, інвалід — без великого пальця на руці, який любить поратися на кухні, здатен на таке звірство?! Власне, на знак протесту й недовіри до слідства збуджені вишнівчани почали перекривати навіть дорогу сполученням Тернопіль — Кременець. Рідні підозрюваного та частина громади досі не вірять, що Іринку вбив Василь, хоча поліція через протести та напругу в селищі вирішила оприлюднити деякі докази щодо вбивства, оперативно повідомляє про хід слідства, намагається бути максимально відкритою до кожного, хто має якісь запитання чи сумніви.

Читайте також:  "Викопати тіло заважав дощ": нові подробиці вбивства у Харкові

Рідні підозрюваного дізналися про вбивство тієї ж ночі…

«Він не міг цього зробити!» — не вірила, не вірить і, мабуть, ніколи не повірить мати підозрюваного у вбивстві, що її син встромив ножа у серце Іринці Мукоїді та спробував її зґвалтувати. Про це вона емоційно кричала по телефону колишньому чоловікові після затримання Василя, так говорила на суді, так говорить на камери журналістам.

Щоб уникнути закидів та звинувачень на адресу слідства щодо фабрикування справи та прикривання справжнього злочинця, минулого тижня керівник обласної поліції Олександр Богомол вдався до вкрай рідкісного заходу — оприлюднення окремих негласних дій. На прес-конференції було надано журналістам перехоплені записи чотирьох телефонних розмов між рідними Василя Г. у перші дні після вбивства та після його затримання. Із емоційних розмов дізнаємося, що Василь тієї фатальної ночі зізнався у вбивстві своєму братові, що батьки знали про злочин, але думали, що обійдеться. Батько затриманого розповів колишній дружині, що син добровільно зізнався поліції у злочині, що на нього не чинили фізичного тиску, що він сам просив взяти його під варту. Відчай, страх, безпорадність, небажання сприйняти реальність — все це у їхніх розмовах.

Минулого понеділка, 10 липня, керівник обласної поліції надав чергові докази щодо вбивства Іринки Мукоїди. Зокрема, повідомив про результати експертиз ДНК, які проводили спеціалісти Вінницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Експертиза встановила, що на ножі, який знайшли біля вбитої дівчини, та на штанах Василя, які вилучили в нього вдома, є сліди ДНК підозрюваного та вбитої. На запальничці, яку знайшли неподалік місця трагедії і яка нібито належить Василеві, експерти не виявили жодних слідів. Згодом стануть відомі висновки експертів і щодо зґвалтування Іринки, яке теж викликає чимало запитань у небайдужих. За попередніми даними, поліція повідомляла, що дівчину було зґвалтовано, та згодом з’явилася інформація, що, можливо, нападник «зробив це пальцем» або ж іншим предметом чи скористався презервативом, оскільки не було виявлено слідів.

Читайте також:  Скандальні франківські блогери Ігор Пустовіт та Саша Бо через суд ділять дітей ФОТО



Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.