facebook

Наші можуть! Прикарпатець хоче побудувати балкон на другому поверсі, оминаючи перший (фото)

У Калуші на вул. Б. Хмельницького, 38 сусіди сперечаються через балкон. Сьогодні на скаргу калушан приїхав і начальник інспекції Держархбудконтролю у Калуші Анатолій Топоров.

Мешканка квартири 51, що на вул. Б.Хмельницького, 38, Іванна Зузак демонструє «Вікнам»кілька дір у стіні будинку. Скаржиться, що сусід з квартири №55, що над нею, вирішив добудувати балкон. При цьому — без жодних дозволів чи документів.  Більше того — без погодження із сусідами.

Жінка написали заяву до відділу архітектури та містобудівного кадастру. Сьогодні на місце приїхав начальник інспекції ДАБК у Калуші Анатолій Топоров.


За словами Анатолія Топорова, таке будівництво є незаконним. Хоча по факту будівництва ще немає.

“Нині я приїхав, щоб попередити намір незаконного будівництва. Якщо люди продовжуватимуть це будувати, тоді будемо проводити перевірку та складати приписи”.

За словами начальника інспекції ДАБІ, для будівництва потрібно отримати містобудівні умови й обмеження у відділі архітектури міської ради, виготовити проект та його комплексну експертизу.

Якщо йдеться про прибудову, має бути відведена земельна ділянка, а це можливо після створення ОСББ.

На місці конфлікту було досягнуто домовленості про призупинення будівництва балкону — до виготовлення документації.

Між тим, сусіди, які будують балкон, нарікають і собі. Зокрема, мешканець квартири №55 Ігор Данилюк каже:

“Цікаво, що, пишучи скарги на мене, Іванна Зузак забуває, що у неї — така ж незаконна прибудова. Причому — не балкон, а ціла кімната. Крім того, обгородила собі клапоть землі біля під’їзду. Може, там би лавочку собі люди хотіли поставити чи клумбу зробити”. 

Читайте також:  Калушани стали свідками “Оди до радості”. ФОТО+ВІДЕО

Шукайте деталі в групі Facebook